Apelul de proiecte pentru finanțarea tabletelor pentru elevi și studenți s-a deschis luni, anunță Ministerul Fondurilor Europene. În total, 150 de milioane de euro sunt disponibile pentru desfășurarea activității didactice în mediul online.

Apelul de proiecte este finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate și a fost deschis luni, la ora 09.00. „În primele 30 de minute au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 113 schițe de proiecte și 6 cereri de finanțare au fost finalizate. Până la ora 11.30, în sistemul electronic MySMIS au fost încărcate 14 proiecte în valoare  de 6,7 milioane euro”, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene.

Sumele alocate au fost actualizate, a precizat ministrul de resort.

„Apelul prin care școlile și universitățile se pot dota cu tablete pentru sprijinirea învățământului online a fost actualizat: 50 de milioane de euro dedicați studenților cu burse sociale se adaugă celor 100 de milioane de euro alocați elevilor. Avem datoria, părinți, profesori și guvernanți deopotrivă, să sprijinim elevii și studenții, să contracarăm urmările pe care aceste luni grele le pot lăsa asupra pregătirii tinerilor!”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

În cadrul apelului POC pot fi decontate tabletele achiziționate de unitățile de învățământ și de autoritățile publice locale începând cu data de 1 august 2020. Proiectele vor putea fi depuse până la data de 1 februarie 2020, potrivit informațiilor furnizate de minister.

Suplimentar, pentru a susține desfășurarea activității didactice în timpul pandemiei de COVID-19, Ministerul Fondurilor Europene finanțează, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, echipamente de protecție și containere sanitare mobile în valoare de 50, respectiv 25 milioane de euro.