Un sondaj realizat printre profesori și personal auxiliar din școli arată că peste 50% dintre respondenți nu doresc să se vaccineze împotriva Sars-CoV-2.

Federația Sindicatelor din Educație ”SPIRU HARET" a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020, un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară. Chestionarul vine în contextul în care Agenția Europeană pentru Medicamente urmează să aprobe zilele acestea vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană.

Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

Sondajul Federației ”SPIRU HARET”, la care au răspuns peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionar; arată că 56,3% dintre respondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

43,2%dintre respondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

92,6% dintre respondenți sunt cadre didactice, iar restul personal didactic auxiliar și personal nedidactic.