Profesorii nevaccinați împotriva Covid-19 ar putea să nu poată intra la supravegherea examenelor naționale, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu nu a dat, joi seară, la Digi24, un răspuns clar la întrebarea dacă profesorii nevaccinați ar putea „să nu mai facă meseria”, declarându-se convins că se vor vaccina în cele din urmă.

"Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă. (...) Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a spus ministrul.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

Ministrul a maneționat tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.