Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii ar putea sta acasă încă o lună, asta după vacanța de primăvară care se încheie pe 4 mai.

Ministrul a declarat la Europa FM că, după vacanța de primăvară, elevii ar putea învăța online până la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie, care este ultima lună din acest an școlar.

Sorin Cîmpeanu condiționează revenirea la școală în format fizic de îndeplinirea a patru condiții, dar numai două depind de Ministerul Educație. Este vorba de respectarea igienei sanitare și vaccinarea cadrelor didactice, îndeplinite deja.

Celelalte două condiții sunt o situație epidemiologică bună și testarea masivă în școli.

”Alături de respectarea regulilor, de vaccinarea cadrelor didactic și personalului din Învățământ, alături de testare, care se va face, mai este nevoie de îndeplinirea unui alt parametru, este vorba de confirmarea ipotezelor epidemiologilor, epidemiologi care anticipează un vârf al ratei de infectare în luna aprilie și o descreștere a acestei rate de infectare în luna mai. Chiar după o descreștere a ratei de infectare, confirmată la final de mai, început de iunie, sunt îndreptățit să cred, să sper, că Ministerul Educației va avea suficient de multe argumente pentru a pleda pentru deschiderea tuturor școlilor, cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu.