Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu.

”Pentru alegeri pregătim un ghid. Rămân de bază aceleași reguli - distanțarea, dezinfectantul, masca și mănușile. (…) La școală, cei mici vor trebui să poarte măști. Acest agent patogen va sta cu noi mai mult timp. Cine participă la o comunitate trebuie să participle la aceste reguli. Chiar și celor mici ar trebui să le inoculăm aceste reguli. Distanța de un metru este greu de respectat de copii, de aceea venim cu recomandarea ca aceștia să poarte măști. Vor fi ani în care va trebui să trăim cu acest coronavirus. Avem mai multe scenarii, care se aplică în funcție de particularitatea fiecărei școli. Noi am vrea să se meargă la școală. Pregătim norme și pentru cazarea în căminele studențești, care vor fi gata în aproximativ o săptămână”, a declarat ministrul sănătății, la Realitatea Plus. 

Nelu Tătaru a explicat că cele trei scenarii despre care s-a vorbit anterior vor fi aplicate în funcție de localitate, județ și particularitatea școlii:

"Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate își are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcție de această zonă și de particularitatea acelei școli pentru fiecare județ în parte. DSP, Inspectoratele Școlare Județene, Comitetele Județene pentru coordonarea intervenției decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă școala față în față. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotație, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia".