Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a anunţat, joi, că a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor în cazul fostului ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă şi primarului oraşului Voluntari, Florentin Pandele.

Mircea Dumitru a precizat că a semnat miercuri ordinele privind retragerea titlurilor de doctor pentru Petre Tobă şi Florentin Pandele și, astfel, ceea ce a depins de Ministerul Educaţiei s-a făcut, cei doi fiind cei care pot lua o eventuală decizie de contestare în instanţă.

"Ieri (n.r. miercuri) am semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor a domnilor Petre Tobă şi Florentin Pandele. Am făcut ceea ce prevede legea. După ce CNATDCU a respins contestaţiile, am semnat ordinul privind retragerea titlurilor de doctor. Ce se întâmplă mai departe, nu este de competenţa Ministerului Educaţiei. Mai departe, e treaba domniilor lor ce vor face, dacă vor contesta în instanţă decizia CNATDCU sau nu", a precizat ministrul Mircea Dumitru.

Ordinele de retragere a titlurilor de doctor ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele au fost emise după ce contestaţiile acestora la deciziile Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de plagiat au fost respinse la finalul săptămânii trecute, menţinând verdictul de plagiat.

Consiliul General al CNATDCU a decis, în 12 octombrie, că fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat în lucrările lor de doctorat şi a trimis la Ministerul Educaţiei propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora.