Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat, joi, că a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor în cazul fostului ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă și primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele.

Mircea Dumitru a precizat că a semnat miercuri ordinele privind retragerea titlurilor de doctor pentru Petre Tobă și Florentin Pandele și, astfel, ceea ce a depins de Ministerul Educației s-a făcut, cei doi fiind cei care pot lua o eventuală decizie de contestare în instanță.

"Ieri (n.r. miercuri) am semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor a domnilor Petre Tobă și Florentin Pandele. Am făcut ceea ce prevede legea. După ce CNATDCU a respins contestațiile, am semnat ordinul privind retragerea titlurilor de doctor. Ce se întâmplă mai departe, nu este de competența Ministerului Educației. Mai departe, e treaba domniilor lor ce vor face, dacă vor contesta în instanță decizia CNATDCU sau nu", a precizat ministrul Mircea Dumitru.

Ordinele de retragere a titlurilor de doctor ale lui Petre Tobă și Florentin Pandele au fost emise după ce contestațiile acestora la deciziile Consiliului General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) de plagiat au fost respinse la finalul săptămânii trecute, menținând verdictul de plagiat.

Consiliul General al CNATDCU a decis, în 12 octombrie, că fostul ministru de Interne Petre Tobă și primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat în lucrările lor de doctorat și a trimis la Ministerul Educației propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora.