UMF "Grigore T. Popa" din Iași a suspendat între 9 și 10 martie 2020, în totalitate, activitatea cu studenții și va căuta alternative pentru cele din spitale. Universitatea de Medicină din București a suspendat cursurile pentru toată luna martie.

Deciziile în cazul ambelor universități au fost luate prin ședință extraordinară duminică, 8 martie.

Ce a decis UMF Iași în sedința extraordinară din 8 martie 2020, potrivit site-ului instituției:

1. În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenții. În acest interval, Decanatele facultăților vor evalua spațiile necesare pentru relocarea activităților didactice din spitale.

2. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultățile și specializările se vor desfășura on-line, pe platforma de e-learning.

  • 2.1.Lucrările practice din anii preclinici se vor desfășura conform orarului deja stabilit.
  • 2.2.Stagiile clinice se vor desfășura, sub formă de prezentări de caz (Case-Based Learning și Problem-Based Learning), în spațiile de învățământ ale Universității, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 și 10 martie 2020 și postat pe site-ul www.umfiasi.ro
  • 2.3. Sesiunea pentru examenele credit se va desfășura conform programării stabilite.

3. Serviciile administrative vor lua măsurile care se impun pentru funcționalizarea tuturor spațiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice și pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice.

4. Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic și mobilitățile studentești de tip outgoing și incoming se suspendă. Orice nouă decizie privind activitatea didactică viitoare va fi postată pe site-ul universității, pe newsletter și pe pagina oficială de facebook a Universității, pe care vă rugăm să le consultați frecvent. Conducerea UMF Iași invită la tratarea cu maximă responsabilitate a situației, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecției cu noul coronavirus. 

Decizia Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București: Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila” din București întrunit în regim de urgență, în data de 08.03.2020 ora 13.00, hotărăște: Suspendarea cursurilor și lucrarilor practice, precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicina și Farmacie "Carol Davila” din București începând cu data de 09.03.2020 și pana la data de 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență. (sursa: site-ul instituției)

Ministrul Anisie despre amenințarea coronavirus: școala nu se va închide, poate fi online - Digi 24

Mai mult pe EurActiv »