Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca își supendă activitățile didactice față-în-față, pentru a preveni răspândirea coronavirus; le va organiza, în schimb, online. Cele care nu pot fi derulate astfel vor fi recuperate.

Anunțul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

În contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru reducerea riscurilor de răspândire a infecției cu noul Coronavirus, Universitatea Babeș-Bolyai își va suspenda temporar, în perioada 11-22 martie 2020, activitățile didactice față în față.

Decizia adoptată marți, 10 martie 2020, de Consiliul de Administrație al UBB ca măsură de prevenție, presupune suspendarea temporară a cursurilor față în față, precum și a altor activități derulate în cadrul Universității, care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, prelegeri, workshop-uri, competiții sportive, spectacole programate pentru perioada următoare).

Conform deciziei conducerii UBB, activitățile didactice vor fi organizate în

sistem online, activitățile care nu pot fi derulate prin intermediul platformelor electronice urmând să fie recuperate.

 Activitățile administrative și de cercetare din cadrul universității vor continua să se desfășoare. Decizia a fost adoptată în contextul măsurilor de prevenție aplicate deja la nivelul Universității cu privire la informarea comunității UBB și la asigurarea standardelor de igienă, precum și în contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-COV-2 și al Hotărârii privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, adoptată luni de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (Hotărârea nr. 6/09.03.2020).

 

Context - decizii alte altor universități

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași "Grigore T. Popa" a fost prima care a anunțat suspendarea cursurilor între 9-10 martie și reluarea acestora prin platforma de e-learning dedicată, după această dată.

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a anunțat suspendarea cursurilor, lucrărilor practice și examenelor între 9-31 martie.

Universitatea din București a transmis că a constituit un Grup de coordonare și monitorizare a situației privind Coronavirus COVID-19 și că urmărește îndeaproape evoluția, astfel încât să aplice măsurile de prevenție potrivit Hotărârii 6/06.03.2020.

***

The Romanian International University Fair (RIUF), cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est, își mută ediția din luna martie în online, informează organizatorii, prin intermediul unui comunicat. Evenimentele erau planificate pe 14 - 15 martie în București (Sala Palatului), 17 martie în Timișoara (CRAFT), 19 martie în Iași (Palas Congress Hall) și 21 martie în Brașov (Aro Hotel). Toate aceste activități se vor muta în cadrul Virtual RIUF, eveniment organizat în data de 8 - 9 aprilie.

Ministrul Anisie despre amenințarea coronavirus: școala nu se va închide, poate fi online - Digi 24

Mai mult pe EurActiv »