Liviu Dragnea nu mai poate păși pe pământ american, și asta nu pentru că acum face pușcărie, Iohannis nu i-a numit miniștrii Vioricăi Dăncilă, un membru din Guvern are păreri trăsnite despre Constituție și un alt militar român a murit în Kabul.

Dacă s-a gândit vreun moment că iese din pușcărie și va pleca să se relaxele în Statele Unite, Liviu Dragnea trebuie să își ia gândul de la asta. Departamentul de Stat al SUA l-a catalogat drept persoana non grata din cauza faptului că este corupt, astfel că nu mai are voie să calce pe pământ american.

Klaus Iohannis a lăsat Guvernul în beznă după ce a anunțat că nu acceptă propunerile de interimari la trei ministere și a trimis-o pe Viorica Dăncilă în Parlament. Jocul făcut de președinte este unul destul de dur, dar în campanie nu contează poporul și faptul că acesta trebuie guvernat, ci au întâietate interesele personale. Și ale lui, și ale Vioricăi Dăncilă, care a făcut o obsesie din a se bălăcări în orice vizită, comunicat de presă sau postare pe Facebook.

În condițiile în care Guvernul nu poate munci, membrii săi își găsesc repede alte ocupații. Spre exemplu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, și-a dat cu părerea și a ajuns la concluzia că este consultativ articolul din Constituție care spune că Executivul trebuie să ceară un nou vot de încredere al Parlamentului după ruperea Coaliției.

Un alt militar român a fost ucis în Kabul, după ce o mașină încărcată cu explozibil a fost detonată în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO.

Gordon Sondland, ambasadorul SUA la UE, a declarat că Procurorul general american a contribuit la o foaie de parcurs (roadmap) cu rol consultativ privind un stat de drept puternic în România.

Eugen Teodorovici continuă goana după bani și propune ca ambasadele și consulatele României din străinătate să fie obligate să îi identifice pe toți românii stabiliți în străinătate, pentru ca Fiscul să-i poată înregistra și le comunice dacă au taxe de plătit în țară.

După un număr ridicol de mic de români care s-au înregistrat online pentru a vota prin corespondență la alegerile prezidențiale, premierul a cerut Autorității Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea pe platformă. 

Președintele italian a acceptat lista miniștrilor Partidului Democrat și Mișcării 5 Stele, două formațiuni care sunt de fapt rivale, dar care s-au unit pentru a guverna, iar președintele Turciei crede că țara lui ar trebui să aibă arme nucleare, exact așa cum și alte state au.

Spitalele regionale promise de PSD rămân tot la studiile de fezabilitate și la stadiul de promisiuni. Dăncilă a fost întrebată joi când vor fi gata cele opt spitale regionale, dar a pus-o pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să răspundă la întrebare: Peste șapte ani, a spus Pintea.

Recomandare de lectură: The Atlantic - De ce nu l-a refuzat Regina pe Boris Johnson.