A sosit ziua unuia dintre cele mai așteptate evenimente la nivel european - Summitul UE de la Sibiu.

În ajunul Summitului UE de la Sibiu, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și președintele României, Klaus Iohannis, au dezbătut viitorul Europei împreună cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene. Și liderul socialiștilor din PE, Udo Bullmann, este de părere că Summitul reprezintă o ocazie unică pentru liderii UE de a trimite cetățenilor europeni un semnal îndrăzneț de reînnoire. #Time2Vote

Se pare că Viorica Dăncilă nu a înțeles de ce nu a fost invitată la Summit și nu ratează nicio ocazie să-i scoată ochii președintelui pe tema aceasta. Mai nou, i-a trasmis lui Iohannis ca la Summit să ceară aderarea noastră la Spațiul Schengen și încetarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Președintele PPE, Joseph Daul, care a participat la un eveniment alături de liberali, a transmis că PNL poate bate PSD la europarlamentare. 

Guvernul a vrut să-l impiedice pe Iohannis prin modificarea pragului de validare la referendum, dar, pe ultima sută de metri, negând că ar fi vrut să facă asta, Dăncilă a anunțat că OUG care modifică legea referendumului se referă doar la chesiuni tehnice.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a avut o relație bună cu Guy Verhofstadt, dar campania electorală îi tulbură acestuia analiza. Motivul? I-a spus Tăriceanu lui de peste 10 ani despre abuzurile din România, dar colegul său n-a părut interesat de ele, în schimb, acum pare interesat de statul de drept din țară.

Radu Mazăre, un fost lider PSD pe care îl așteaptă ani grei de pușcărie, a crezut că poate scăpa de justiție pe modelul Ghiță-Udrea. La aproape doi ani de când a fugit în Madagascar, acesta a fost caputrat de autorități și arestat.

Unul dintre liderii "statului paralel", conform lui Liviu Dragnea, ambasadorul României în SUA, George Maior, a intrat în vizorul Ministerului de Externe, astfel că Meleșcanu i-a trimis președintelui cererea de rechemare a lui Maior din post.

Zicala "mai bine mai târziu decât niciodată" pare că nu se va aplica niciodată în cazul dosarului Mineriadei, asta după ce magistrații instanței supreme au decis să restituie dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului.

Recomandare de lectură: IFLScience - This Is What The "Seven Wonders Of The Ancient World" Would Look Like Today.