Bucureștiul se află încă în proces electoral. Numărat de voturi, acuzații de fraudă, certuri și minciuni aruncate din toate părțile pentru a încerca imposibilul: minunea unui alt rezultat.

Scandalul alegerilor din București pare departe de a se termina. Acuzațiile de fraudare a scrutinului curg dinspre toate taberele. După zile la rând de tăcere, ministrul de Interne, Marcel Vela, a ieșit public pentru a aduce clarificări.

Firmele de casă ale PSD care se ocupă de sondaje și exit-poll-uri au ajuns ținta Gabrielei Firea, încă neîmpăcată cu ideea că a pierdut alegerile. Ea afirmă că exit-poll-ul din seara alegerilor de duminică este "cel mai trucat de pe planetă".

Peste toate acestea, ministrul finanțelor vorbește despre situația financiară a Primăriei Capitalei, în conturile căreia, potrivit acestuia, mai mult bate vântul. 

Ludovic Orban le-a bătut obrazul reprezentanților HoReCa pe motiv că aceștia îi aruncă "priviri nu foarte drăgăstoase", motivul fiind deciziile întârziate sau lipsa lor privind modul în care industria ospitalieră a făcut față crizei COVID-19 până acum.

Ursula von der Leyen a anunțat joi că Executivul de la Bruxelles a lansat o procedură de infringement la adresa Marii Britanii, după ce Parlamentul de la Londra a adoptat o lege privind piața internă, care încalcă Acordul privind Brexit.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare vede un declin mai accentuat al economiei românești în acest an și a revizuit estimarea privind evoluția economiilor emergente.

Recomandare de lectură: A global pandemic requires a world effort to end it – none of us will be safe until everyone is safe