Liderii europeni au discutat din nou despre țintele climatice pe care UE încearcă să le stabilească, pentru a lupta eficient împotriva schimbărilor climatice.

Comisia Europeană a modificat în septembrie ținta pentru 2030, spunând că emisiile poluante trebuie să fie ”cel puțin 55” față de valorile din 1990. Recent, Parlamentul European a plusat și a votat în favoarea unui obiectiv și mai ambițios de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană cu 60% până în 2030.

După o scurtă întâlnire cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a plecat rapid de la summit, în momentul în care a fost anunțată că un colaborator are COVID-19, șefii de stat și de guvern au discutat propunerea Comisiei Europene. Ei au apreciat că obiectivul actualizat al Comisiei ar trebui să fie îndeplinit în mod colectiv de către UE în modul cel mai eficient cu putință din punctul de vedere al costurilor.

În concluziile summitului se precizează că toate statele membre vor participa la acest efort, ținând seama de circumstanțele naționale și de considerații de echitate și solidaritate.

Înainte de reuniune, președintele Klaus Iohannis a explicat că România e dispusă să accepte "ținte destul de ambițioase", dar nu e dispusă să accepte "ținte foarte ambițioase necondiționat".

Bucureștiul vrea să-și stabilească singur modul în care va face tranziția. România dorește ca în această perioadă să poată folosi gazele din Marea Neagră.

Alte știri:

 Media training cu premii pentru jurnaliști și influențatori pe tema discriminării etnice

Cum explică Vela haosul de la pelerinajul din Iași: A fost o decizie luată de medicii epidemiologi

Hahn: România trebuie să devină mai competitivă/ Ne așteaptă și alte crize

Alexandru Rafila a intrat în PSD și candidează pentru Camera Deputaților

Elena Băsescu deschide lista PMP Constanța pentru un loc de deputat

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic - Earth’s New Gilded Era