Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 și-a continuat audierile cu fostul șef al SRI George Maior, care a venit pentru a nu spune mai nimic. Ziua Rusiei a fost sărbătorită cu proteste anticorupție și rețineri.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, s-a prezentat la comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009, fără a spune însă nimic, în afară de faptul că a confirmat prezența la întâlnirea de taină din casa lui Gabriel Oprea.

Fostul șef al SRI a reușit să-i enerveze pe parlamentari, cărora nu a vrut să le ofere detalii despre întâlnire, pe motiv că a fost un eveniment privat.

Scăpăm de tarifele de roaming. Începând de joi, 15 iunie, tarifele de roaming vor fi eliminate în interiorul UE și al țărilor din Spațiul Economic European. Există însă niște limite de consum rezonabil, care permit companiilor să aplice suprataxe în cazul în care sunt depășite aceste limite. (#Youth2.0)

Rămânând la deciziile instituțiilor europene, PE votează miercuri o rezoluție ce-și propune să reducă decalajul dintre pensiile femeilor și ale bărbaților în statele membre UE. În prezent, femeile primesc pensii cu aproximativ 40% mai mici decât bărbații, decalajul fiind accentuat în contextul crizei economice.

Viktor Orban a vorbit în Parlamentul de la Budapesta, explicând că Ungaria nu este și nu a fost niciodată antieuropeană, acuzând, în același timp, Bruxellesul că "s-a poziționat deschis de partea teroriștilor".

În urmă cu mai puțin de două luni, premierul ungar afirma în Parlamentul European că poziția Ungariei poate fi considerată ca fiind o poziție anti-UE, iar el nu încearcă să ascundă asta.

Recomandarea de lectură a redacției: Un interviu acordat de președintele CE, Jean-Claude Juncker, publicației Der Spiegel.