Circ la Primărie, circ în Justiție

Se spune că o femeie are metodele ei de a convinge pe cineva să-i facă pe plac, iar Gabriela Firea, primarul Capitalei, le are pe-ale ei.

Ședința de miercuri a Consiliului General a fost, de fapt, o nouă reprezentație a Gabrielei Firea, care a confundat ședința cu grădinița. I-a numit pe unii consilieri generali „obsedați”, „agitați” și pentru a rezolva problemele cu ei le va face cunoștință cu soțul ei, Florentin Costel Pandele, primarul din Voluntari.

Firea,în lupta ei cu opoziția, a folosit un limbaj și a avut un comportament de „doamnă” ajunsă în funcție mare. Gândirea comunistă a ieșit la iveală atunci când i-a amenințat că îi dă în judecată pe cei care nu votează „pentru”.

Ba chiar a aplicat și un mic șantaj: a spus că face publice numele iubitelor consilierilor, dar și rudele acestora.

Aici puteți citi principalele ei ieșiri în decor.

Dacă doriți să o și vedeți în acțiune, aici găsiți VIDEO.

Altfel, Gabriela Firea trebuia să fie prezentă miercuri la judecarea unui alt bărbat din opoziție - Cristi Preda, acuzat de „defăimare”, astfel că a fost propus pentru retragerea Ordinuylui Steaua României. A lipsit, însă, o bună parte din grupul PSD: Firea, Ecaterina Andronescu, Șerban Brădișteanu și Mircea Geoană.

Totuși, Cristi Preda le-a lăsat apărarea scrisă.

EURACTIV România și Centrul Român de Politici Europene - Republica Moldova lansează o campanie de consultare cu publicul român și cu cel din Republica Moldova despre relevanța Occidentului pentru dezvoltarea regiunii.

Răspunsurile din chestionar sunt anonime, iar cele mai interesante povești vor fi publicate pe EurActiv.ro și pe Report.md. #BST

Fermierii din UE nu ar trebui să se teamă că va urma o renaționalizare a Politicii Agricole Comune (PAC) după 2020, susține comisarul european pentru agricultură, deși Comisia vrea ca statele membre să poată implementa propriile planuri naționale.

Într-un interviu acordat EurActiv, comisarul Phil Hogan a subliniat că termenul C din PAC nu se va schimba.

Circul continuă și în ceea ce privește extrădarea lui Sebastian Ghiță din Serbia. Toader dă vina pe Curtea de Apel Ploiești în cazul documentelor de extrădare rătăcite. Ministrul Justiției spune că instanța prahoveană a avut nevoie de două săptămâni pentru a trimite documentele solicitate. Tudorel Toader mai spune și că nu s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță la Belgrad.

Pentru cei bombardați cu prea multe informații în legătură cu scandalul Facebook - Cambridge Analitica, găsiti aici un VIDEO explicativ de sub 4 minute, realizat de The Guardian.