Fostul ministru Relu Fenechiu era acasă, beneficiind de o învoire, în momentul în care a aflat că va fi eliberat condiționat. A venit la penitenciar în limuzină și le-a spus povești jurnaliștilor.

Ca fel ca și în cazul lui Dan Voiculescu, o instanță a decis eliberarea condiționată a fostului ministru al Transporturilor, chiar dacă prejudiciul din dosarul ”Transformatorul” a rămas nerecuperat. 

Cât de multe a înțeles Fenechiu din pedeapsă s-a văzut: a primit vestea eliberării fiind acasă, deoarece era învoit, și a venit la penitenciar într-o limuzină. Și cum morții nu pot vorbi, fostul ministru al Transporturilor a susținut că una dintre judecătoarele care l-au condamnat - între timp, decedată - l-a vizitat la închisoare, pentru a-i spune că Livia Stanciu, fosta președintă a ICCJ, a cerut ca decizia condamnării lui să fie luată în unanimitate.

Incapabil să recupereze prejudicii de zeci de milioane de euro, dar darnic cu diverse categorii de angajați, mai ales cu bugetarii, statul român caută soluții pentru a strânge bani, fără să fie prea atent la pagubele colaterale.

Coaliția pentru Dezvoltarea României atrage atenția că una dintre aceste soluții, defalcarea TVA, va genera dificultăți de cash-flow majore tocmai pentru contribuabilii onești.

În vreme de caniculă, USR este ocupat cu o temă fierbinte, pe care a încercat mult timp s-o evite: modul în care se va poziționa față de referendumul Coaliției pentru Familie și față de definirea familiei. 

Lui Dmitri Rogozin nu i-a trecut supărarea, după ce România nu i-a dat drept de survol pentru a ajunge în R. Moldova, și amenință cele două țări că va discuta subiectul cu SUA, stat care - în opinia lui - ar influența acțiunile autorităților de la București și Chișinău.

Dacă la celelalte programe stăm prost la capitolul absorbție, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că a semnat până acum 35.247 de contracte de finanțare aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 1,9 miliarde de euro. #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: The New Yorker - The Decline of the Palestinian National Movement.