Rusia a lansat ofensiva împotriva estului Ucrainei, controlat parțial de separatiștii pro-ruși.

Rușii, care se consideră mari apărători ai creștinătății, au lansat o ofensivă puternică asupra estului Ucrainei, chiar în Săptămâna Mare. 

„Este iadul”, a spus guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii vor lupta, „oricât de mulți soldați ruși sunt aduși” în regiunile din est. 

Pentagonul a anunțat că a trimis un nou transport de armament pentru armata ucraineană, iar în zilele următoare soldații desfășurați pe Flancul estic al NATO vor începe să antreneze militari ucraineni în manevrarea tunurilor M777 Howitzer, piese de artilerie de ultimă generație pe care Statele Unite au decis să le predea pentru prima dată armatei ucrainene.

Rușii susțin că românii se află printre mercenarii străini care luptă alături de ucraineni. Vasile Dîncu respinge acuzațiile. 

Rusia 24 a prezentat imagini cu doi voluntari britanici capturați în Ucraina. Ei au cerut să fie dați la schimb cu Viktor Medvedciuk, politicianul ucrainean pro-rus arestat recent de autoritățile din Ucraina.

În timp ce insistă cu un război absurd, Putin pierde pe plan intern. Exodul creierelor din IT e recunoscut chiar și de autoritățile ruse. Doar în aprilie circa 100.000 de specialiști IT au părăsit Rusia.

Alte știri:

Convorbire telefonică Aurescu-Blinken

Sindicalistul Ion Rădoi - trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței și șantaj

Ciolacu vrea ca cei care au cumpărat vaccinuri anti-COVID să dea explicații în fața procurorilor

Ministerul justiției a transmis Comisiei proiectele legilor Justiției și ale Codurilor penale

Camera Deputaților cumpără măști de gaze de peste 250.000 de lei

România a donat 11 ambulanțe serviciilor de urgență din Ucraina

Recomandarea de lectură a redacției: Der Spiegel - Approaching Famine? The Global Food Shortages Caused by Putin's War