Interesul pentru vaccinare crește pe zi ce trece în România, singurele piedici care mai apar fiind cele pe care autoritățile și le pun singure.

În prezent, numărul redus de centre și erorile platformei de programare trag frâna campaniei. Aici ar fi de menționat și că există livrări mai mici de vaccin anunțate de producătorul Pfizer/BioNTech.

Totuși, România a stabilit ieri un record de imunizări în 24 de ore. În bilanț intră și cei care au făcut a doua doză, cu toate că numărul lor este mic.

Premierul Cîțu a anunțat că în etapa a II-a de vaccinare vor fi introduse noi categorii și a revenit din nou la afirmația că România ar putea vaccina 150.000 de persoane pe zi, dar să fie doze.

O declarație nerumegată, o discuție la nivel guvernamental sau o neînțelegere. Așa ar putea fi interpretată afirmația unei reprezentante a INSP care a spus că minorii care călătoresc alături de părinții vaccinați în țări cu risc crescut de infectare cu COVID-19 vor sta în carantină când revin în România.

Șefii celor două Camere ale Parlamentului s-au vaccinat ieri împotriva COVID-19, urmând ca astăzi să se prezinte la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila" și membrii Guvernului.

CEDO a decis că persoanele transgender din România nu au la dispoziție o procedură clară și eficientă pentru modificarea genului în actele de identitate, ceea ce constituie o violare a articolului 8 din Convenția europeană pentru drepturile omului.

Comisia Europeană dorește ca până în vară rata vaccinării anti-COVID-19 în Uniunea Europeană să ajungă la aproximativ 70% dintre adulți.

Ludovic Orban le transmite celor care cândva erau cei care nu ieșeau din cuvântul lui și care acum îl ceartă că e un "dictator" care trebuie să plece de la conducerea PNL faptul că până la Congres rămâne șef.

Recomandare de lectură: BBC.com - Coronavirus variants and mutations: The science explained