Iohannis și Dăncilă sunt pe cai mari, românii din Diaspora mai au puțin timp să se înscrie online pentru a vota prin corespondență la prezidențiale, Meleșcanu se dă după cum bate vântul, iar Dragnea a făcut prima plimbare cu duba de când e închis.

Klaus Iohannis a trimis-o din nou pe Viorica Dăncilă într-o plimbare la Parlament, pentru a cere votul de încredere, iar apoi să-i numească miniștrii, așa cum cere Constituția. Ce-a înțeles ea? Că Iohannis blochează Guvernul și că ei nu-i este de fapt teamă să meargă în Parlament. Vedem dacă ajunge miercuri la vot, așa cum a promis, sau găsește vreo portiță pentru a evita inevitabilul.

Omul celor de la ALDE în funcția de Avocat al Poporului a atacat la CCR Ordonanța de Urgență care spune că toate cartelele prepay se vor putea achiziționa doar cu buletinul, invocând faptul că măsura afectează drepturi, libertăți și îndatoriri cetățenești.

Guvernul a emis joi o Ordonanță de urgență prin care termenul de înscriere în Registrul electoral a românilor din Diaspora pentru prezidențiale a fost prelungit până pe 15 septembrie. 

Tergiversarea evidentă a depunerii moțiunii de cenzură de către opoziție le trezește unora suspiciuni. Pe lângă asta, Vosganian consideră că unii reprezentanți ai PNL și USR jignesc din răsputeri ALDE și pe Călin Popescu Tăriceanu, doar-doar n-or mai vota moțiunea.

Teodor Meleșcanu, copleșit în ultima perioada de funcții, a declarat că el, în calitate de membru ALDE (exclus în realitate, dar el nu recunoaște), îl susține pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. După care a spus că presa nu s-a prins de umorul lui și că, în realitate, el o susține pe Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare, dar nu pentru că a scăpat de problemele penale, ci a făcut o plimbare la Tribunalul București, unde a dat explicații cu privire la vechile sale preocupări legate de corupție. 

Încă lider al Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker spune că de la început "britanicii au fost europeni doar part-time".

Parlamentul European începe audierile comisarilor desemnați pe 30 septembrie, unde și România ar urma să fie reprezentată de Rovana Plumb. Totodată, eurodeputații au desemnat echipa care va negocia numirea Laurei Coduța Kovesi în funcția de procuror-șef la Parchetul European.

Corupția face probleme și la case mai mari, iar dovadă stă faptul că președintele Adunării Generale din Franța, Richard Ferrand, a fost inculpat pentru "obținere ilegală de beneficii", într-un caz de favoritism față de o companie de asigurări de sănătate pe care a condus-o.

Recomandare de lectură: BBC.com - Avertismentul Turciei pentru Europa cu privire la migranți.