PSD nu știe cum să facă să-i transmită lui Tudorel Toader că trebuie să execute ce i se spune sau va fi lăsat în urmă, Iohannis continuă polologhia bugetului de stat inexistent pe anul 2019 și PNL vrea să încerce marea cu degetul la europarlamentare.

În ziua în care trebuia ca PSD să decidă ce face cu Tudorel Toader, soarta acestuia a rămas incertă, la fel ca săptămâna trecută. Liviu Dragnea i-a dat un ultimatum de două săptămâni în care să scrie Ordonanțele de urgență pe justiție, urmând ca ulterior, în funcție de ce decide ministrul, să fie remaniat sau păstrat la Ministerul Justiției. Pentru a duce atenția publică spre alt subiect, social-democrații au încercat să iasă în public cu o fumigenă care s-a risipit repede. La finalul ședinței de Birou Politic Național, premierul a anunțat că miniștrii vor fi evaluați, în condițiile în care n-au trecut decât vreo trei luni de la ultima remaniere, dar Dragnea a spus că, de fapt, nu s-a discutat despre așa ceva.

PNL nu a anunțat încă în mod oficial lista candidaților la europarlamentare, dar surse din partid au confirmat că realizatorul TV Rareș Bogdan va fi cap de listă. Rămâne de văzut ce scor va lua PNL cu o "locomotivă" din afara partidului. #PE

Iohannis a ieșit din nou să se certe cu PSD, iar printre critici și atacuri politice, acesta a anunțat că va promulga legea bugetului asigurărilor soaciale. Posibil ca Iohnnis să adopte stilul Băsescu, care în ultimul an de mandat ieșea aproape zilnic la declarații și se certa cu premierul de atunci, Victor Ponta.

Corina Crețu, proaspăt urcată în barca "puciștilor" din PSD care s-au alăturat Pro România, cere din nou clarificări Guvernului pe tema celor trei spitale regionale.

Consilul Fiscal transmite că deficitul bugetar va depăși 3% din PIB, dacă nu se schimbă politicile publice. Avertismentul a fost lansat în repetate rânduri și de alți experți, dar guvernanții par că nu aud și nu văd realitatea.

Faruk Kaymakci, ministrul adjunct pentru Afaceri Externe al Turciei, prezent la reuniunea informală de la București, consideră că războiul din Irak și criza siriană ar fi putut poate fi evitate, dacă Turcia era în Uniune.

Între timp, Tăriceanu este ținut în continuare în șah de către PSD, asta după ce Senatul a amânat din nou cererea DNA de urmărire penală a acestuia, iar liderul PMP a fost mandatat de propriul partid să voteze pentru excluderea FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, din PPE.

Recomandarea de lectură: IFLScience - A fost descoperită o ancoră ce ar putea aparține unui vas care s-a scufundat și avea o avere colosală la bord.