Guvernarea PSD poate fi rezumată în această simplă declarație a premierului Viorica Dăncilă: „Ce principiu al transparenței?"

PSD continuă ceea ce a început acum mai bine de doi ani, când cu Ordonanța 13: modificarea pe furiș a legislației, în special a legilor ce îi amenință pe corupții din fruntea statului.

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care schimbă, din nou, legile justiției. Ministrul Tudorel Toader își face un parchet paralel din secția de investigare a magistraților și amenință să blocheze activitatea parchetelor dacă președintele nu-i numește procurorii favoriți.

Faptul că informații din acest proiect de act normativ au apărut public abia după adoptare și că CSM a primit actul - pe care ar trebui să-l avizeze - doar cu o zi înainte de discuția din ședința de guvern nu li se pare nepotrivit liderilor PSD. Întrebată de ce nu a fost respectat principiul transparenței, care prevede, printre altele, o dezbatere publică, Viorica Dăncilă a spus: "Ce principiu al transparenței?".

Chiar așa, ce atâta transparență? Oricum PSD face doar ce dorește o anume persoană, care, printre altele, l-a mutat pe Răzvan Cuc din Giurgiu tocmai în Neamț, doar pentru a-i mai da șansa să-și dovedească încă o dată „talentele” de ministru.

Cu asemenea „experți” ne este greu să credem că România poate face o mare brânză la Președinția Consiliului UE, dar se pare că avem noroc că mai există și persoane competente în diversele structuri, care asigură obținerea unor rezultate, precum acordul cu Parlamentul European asupra rețelei europene de ofițeri de legătură în materie de imigrație.

Succese importante am obținut deseori și în materie de investiții din fonduri europene. În episodul de astăzi vorbim despre banii europeni care ajută la modernizarea învățământului din Capitală și împrejurimi. #politicadecoeziune

Recomandarea de lectură: The Atlantic despre șarada transatlantică