Pandemia e grea pentru toți, dar mai ales pentru cei cu resurse limitate, de care autoritățile se ocupă doar pe hârtie.

De la debutul pandemiei, autoritățile române ne-au tot sfătuit să purtăm masca, ne spălăm pe mâini și să păstrăm distanțarea socială. Cifrele oficiale publicate de Institutul Național de Statistică arată însă o realitate tristă: Doar 70,9 din populație e conectată la sistemul public de alimentare cu apă. 

Depășite oricum de situația creată de COVID-19, autoritățile nici n-au pomenit de problemele oamenilor lăsați în urmă. Sunt prea ocupate cu închiderea piețelor și cu râspândacii mici de virus. 

Romeo Franz, eurodeputat german de origina roma, explică într-un interviu acorda Euractiv care sunt problemele romilor din România și alte țări membre UE. El susține că doar o lege europeană ar mai putea mișca lucrurile, obligând guvernele să ia măsuri reale, nu doar pe hârtie. 

Nici măcar autorități locale competente nu s-au aplecat asupra situației romilor, un exemplu îndelung mediatizat, dar în zadar, fiind Pata Rât din Cluj-Napoca.

Altfel, orașul e apreciat pentru dezvoltarea sa din ultimii ani, bazată și pe atragerea de fonduri europene. Potrivit primarului Emil Boc, Cluj-Napoca are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Uniunea Europeană, raportat la numărul de locuitori.

Recomandarea de lectură a redacției: Mindcraftstories.ro - Ce trebuie să știi despre vaccinul Pfizer