Florin Iordache a făcut primele modificări în proiectele preluate de la Tudorel Toader. Kovesi, la mâna ministrului Justiției. Minciuna lui Dragnea, demontată de Cioloș. Puigdemont a proclamat independența Cataloniei, dar nu se mai întoarce acasă.

Nici bine nu au preluat de la Tudorel Toader proiectele de modificare a legilor Justiției că au și fost operate modificări. Astfel, inistituția președintelui României nu mai este exclusă din procesul de numire a procurorilor șefi de parchete, dar devine decorativ în noua formă, pentru că poate refuza numirea sau revocarea unui procuror șef doar o singură dată, motivat.

Sunt și altele, pe teme importante și controversate, prezentate cu răbdare de însuși Florin Iordache. Cine știe cum va arăta forma finală...

Dar să vedem de unde au plecat aceste proiecte de modificare a legilor după care funcționează Justiția. Au plecat, cum știm cu toții, de la ministrul Justiției, acolo unde au fost prezentate ca fiind cel mai important proiect din mandatul de ministru al lui Tudorel Toader.

Tudorel a fost scăpat, însă, de povară de Liviu Dragnea și de Călin Popescu Tăriceanu, cei care au vrut să evite Comisia de la Veneția și au dat ordin ca proiectele să meargă în Parlament. Aici, printre alții, ele au fost însușite de patru adversari declarați ai Justiției: Florin Iordache, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și Robert Cazanciuc. Practic, am scăpat de unul și am dat de alți patru.

Tudorel Toader nu a rămas fără treabă. Misiunea lui este de a o schimba pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi și pe procurorul general Augustin Lazăr. Raportul Inspecției Judiciare în urma controlului la DNA a fost aprobat de Secția pentru procurori a CSM, dar cu anumite observații.

Tudorel caută acum elemente de care să se poată lega pentur a o scoate din joc pe Kovesi.

Tot despre Iordache și opera sa. Impunerea unui prag „modic” pentru infracțiunea de abuz în serviciu nu va deranja pe nimeni, spune el, menționând că se poate analiza propunerea privind un prag de circa 19.000 lei, spune Florin Iordache, care propunea în ianuarie „modica” sumă de 200.000 lei.

Minciuna are picioare scurte, dar acest lucru nu pare să fie știut și de Liviu Dragnea. Dacian Cioloș a demontat afirmațiile lui Liviu Dragnea despre plata pentru 2018 a tratamentului pentru răniții de la Colectiv.

Dragnea părea că a inventat-o el, dar Cioloș i-a arătat că este prevăzută deja.

În Republica Moldova, judecătorii constituționali au spus că limba română trebuie să înlocuiească limba moldovenească în constituție, dar pentru asta mai e nevoie de votul a 67 de parlamentari.

Fostul premier catalan Carles Puigdemont a declarat marți, la Bruxelles, că în condițiile acțiunilor în forță ale Guvernului spaniol a decis să „încetinească” procesul independenței Cataloniei și se va întoarce acasă doar dacă va primi "garanții" privind un proces corect.