Ideea unui certificat de vaccinare pentru călătoriile în UE e tot mai discutată, ies la iveală riscurile de incendiu și la instituții precum Instanța supremă, iar premierul României tot nu se agită cu evoluția noii tulpini de COVID-19.

Problemele instalațiilor de electricitate din instituțiile publice devin din ce în ce mai acute. Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a pus problema pe masa parlamentarilor din Comisia în care se discuta bugetul Ministerului Justiției. Ministrul, prezent la ședință, a declarat ulterior că el nu știa de probleme.

Florin Cîțu continuă să nu pară afectat de tulpina britanică a noului coronavirus și nici de o posibilă creștere uriașă a cazurilor noi de infectare, cu toate că tot el remarcă o "relaxare” a oamenilor în ceea ce privește respectarea măsurilor restrictive.

Comisia Europeană ar vrea să prevină demersurile unor state membre de a introduce unilateral certificate care să ofere privilegii de călătorie celor vaccinați, sugerând mai degrabă o abordare comună la nivelul UE. Joi, Comisia pentru transport și turism a Parlamentului European a votat un proiect de rezoluție prin care cere criterii comune pentru un turism sigur, inclusiv un certificat unic de vaccinare.

Câte promisiuni, atâtea nerealizări până acum în România. E rândul ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, să promită construirea unui spital în România, mai exact în București. Nu s-au dat prea multe detalii despre proiect, dar așteptăm ca promisiunea să prindă… fundație.

Vizita în Rusia a șefului diplomației europene continuă să fie subiect de dispute la nivel european. În timp ce miniștrii de externe spun că Borrell și-a cerut scuze pentru vizită, Comisia Europeană neagă acest lucru.

Te-ar putea interesa și:

Armenia: Premierul Nikol Pașinian denunță o tentativă de lovitură de stat

Cîțu: Voi propune să fie maxim 5 membri într-un consiliu de administrație pentru companiile de stat

Bode: Ce s-a întâmplat ieri nu face cinste celor care se vor reprezentanții polițiștilor

Năsui, despre ajutorul pentru HoReCa: Nu mai mergem pe principiul „primul venit, primul servit"

Cîțu promite reformă din temelii în tot aparatul de stat, dar toți bugetarii își vor primi sporurile

Crin Bologa: Bugetul prevăzut pentru DNA nu permite desfășurarea activității în bune condiții

OLAF anchetează oferte frauduloase de vaccinuri anti-COVID primite de statele UE

Recomandare de lectură: VICE.com - Rich Countries Are Going to Extend the Pandemic