Anumiți politicieni lipsiți de simț etic, moral, cultural sau de vreun gram de decență consideră că lumea nu mai poate înainta fără ei. Cel mai recent exemplu este al unui personaj care acum vreo 2 ani părea greu de potolit.

"Cine face bine lumea te vede", spunea Gică Hagi în urmă cu câțiva ani, replică ajunsă între timp cel puțin la fel de celebră ca el însuși.

Un alt "Hagi" nedescoperit până acum era chiar sub ochii noștri și era om de bază în PSD. Comparația este stupidă, dar îi aparține lui Șerban Nicolae, un social-democrat care în ultimii ani a reușit, alături de Florin Iordache, Eugen Nicolicea și sub coordonarea atentă a lui Liviu Dragnea, să distrugă puțin câte puțin democrația. Acum, Nicolae s-a trezit lăsat pe peron și privind la trenul care duce spre viitorul Parlament fără el. De nevoie, Șerban Nicolae s-a adaptat repede. Pentru a nu pierde statutul de parlamentar, a dat fuga la ecologiști, adunați sub umbrela unui partid care cu greu atinge un prag de 1% în alegeri.

Scandalul PNL-USR stârnit de numirea lui Florin Iordache în fruntea Consoliului Legislativ a scos din nou la iveală hărnicia politicienilor când e nevoie să-și curețe imaginea publică. Un deputat USR a depus un proiect legislativ de modificare a Regulamentului ședințelor comune ale Parlamentului astfel încât să nu mai fie voturi secrete.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat miercuri că în România liberă nu au ce căuta corporații din China comunistă, motivul fiind că țara noastră "cunoaște prețul greu pe care poporul său a fost obligat să îl plătească fostului regim comunist corupt și refuză să permită aceleiași corupții să lase poporul fără suflare din nou”.

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales joi director executiv al Agenției Europene a Muncii, autoritate înființată recent. După eșecul privind găzduirea Agenției Europene a Medicamentului, relocată de la Londra la Amsterdam, România nu s-a mai înscris pentru Autoritatea Europeană a Muncii, deși competiția ar fi fost mult mai puțin acerbă.

Eurodeputații vor ca și americanii să fie nevoiți să obțină vize când vin în UE. Rezoluția adoptată a fost propusă deoarece cetățenii români, bulgari, croați și ciprioți sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toți ceilalți cetățeni ai UE sunt exonerați de această obligație pentru șederile de scurtă durată.

Gabriela Firea se pozează din biroul Primăriei Generale și transmite că este dornică de muncă, asta la aproape o lună de când a pierdut alegerile, și tot de aproape o lună administrația pe care încă o conduce n-a mai făcut nimic altceva decât să se plângă. Între timp, în fața sediului primăriei, Nicușor Dan anunța că se va mai întârzia cu preluarea mandatului din cauza unor "șicane penibile" din partea PSD.

România se apropie cu pași repezi de 5.000 de cazuri de coronavirus pe zi. Și la capitolul decese a fost înregistrat un record negativ - 98 de morți în 24 de ore.

Bucureștiul are de ieri seară un nou prefect - fostul comisar de Poliție Traian Berbeceanu.

Recomandare de lectură: The New York Time - The Pope and Same-Sex Civil Unions