În mare grabă, parlamentarii pregătesc României un Cod penal greu de imaginat.

Aleșii, altădată în vacanță în această perioadă, arată că pot lucra la foc continuu. Din păcate, nu pentru români, ci pentru propriile interese. În timp ce românii sunt ocupați să se uite la un campionat mondial la care naționala nici măcar nu s-a calificat, parlamentarii lucrează liniștiți la un Cod penal demn de un rai al infractorilor. Marți a fost votul în Senat, urmat de un nou raport al Comisiei Iordache, votul final fiind programat pentru joi în plenul Camerei Deputaților.

Pentru o lege care să salveze vieți nu s-ar fi agitat atât. Un tânăr de 29 de ani a murit din cauza indiferenței și birocrației din România. Niciun politician nu și-a cerut scuze, așa cum le-a cerut Liviu Dragnea pușcăriașilor.

Modificările la Codul Penal privind abuzul în serviciu încalcă dispozițiile ONU contra corupției, a atras atenția Parchetul General care a evaluat impactul modificărilor legislative ale Codului penal care vizează infracțiunile de abuz în serviciu și de neglijență în serviciu.

Din când în când e bine să scoatem capul din mlaștina în care ne bagă politicienii zi de zi pentru a vedea ce fac și românii întreprinzători. Astăzi vă propunem povestea lui Ștefan Apăteanu - un antreprenor român din domeniul IT care, timp de 16 ani, a dezvoltat mai multe proiecte, iar astăzi sprijină companii private și instituții publice să implementeze sisteme informatice de ultimă generație. Parcursul lui Ștefan a fost însă diferit de evoluția clasică a inginerilor informaticieni, cariera lui începând în perioada în care era student la Facultatea de Științe Politice. #BST

Pe plan european, Parlamentul European a aprobat programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării. Pentru perioada 2019-2020 se vor aloca 500 de milioane de euro din bugetul UE pentru a cofinanța dezvoltarea în comun a noilor tehnologii de apărare și a echipamentelor militare. #PE

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic analizează criza din Germania și manevrele cancelarului pentru a rămâne la putere: ”Angela Merkel, Escape Artist”