Aleșii se pregătesc să-și salveze încă un coleg de ancheta justiției. Noroc că nu toți românii au imunitate. În acest timp, ucrainenii, deși confruntați cu un război, sunt îngrijorați mai mult de fenomenul corupției.

Radu Alexandru Macovei, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul aceluiași spital, Marina Magdalena Gontariu, fosta șefă a biroului achiziții al aceluiași spital, toți au fost trimiți în judecată pentru abuz în serviciu, în cazul dotărilor Unității de Arși. 

Rovana Plumb, în schimb, e privilegiată. Pentru că are imunitate parlamentară și pentru că aleșii consideră că sunt mai presus de lege, cel mai probabil nu va putea fi urmărită penal. 

În timp ce peste o treime dintre români sunt supuși riscului de sărăcie și excluziune socială, alți români încearcă să găsească ”țapul ispășitor” pentru problemele cu care se confruntă. Și nici măcar nu reușesc să fie inventivi: dezgroapă vechi obsesii - evrei, maghiari, romi. Cu ajutorul benevol al BOR. #PE

Dacă din când în când uităm efectul devastator al corupției asupra vieții de zi cu zi, am putea să ne reamintim citind declarațiile unui activist ucrainean. Aleksey Soldatenko explică, într-un interviu acordat EurActiv.ro, de ce ucrainenii sunt mai îngrijorați de fenomenul corupției decât de conflictul din Estul Ucrainei.

Recomandarea de lectură a redacției: The New Yorker - Trump’s Irrational Hatred of the Iran Deal.