Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cea mai importantă organizație economică din lume, a deschis negocierile de aderare cu România. Țara noastră încearcă de ani buni să adere: și-a depus oficial candidatura în aprilie 2004, noiembrie 2012 și a reînnoit-o în 2016 și 2017. (G4Media.ro)

Guvernul a adoptat marți o nouă schemă de compensare a facturilor la electricitate și gaze naturale, care se va aplica de la 1 februarie. Ordonanța de urgență precizează că noile discounturi se vor aplica de la 1 februarie, urmând ca guvernul să decidă ce măsuri vor fi luate începând din 1 aprilie.

Președintele sovietic Mihail Gorbaciov își anunța demisia pe 25 decembrie 1991 și înmâna servieta nucleară președintelui Federației Ruse, Boris Elțîn. Acest ultim act a consfințit dispariția Uniunii Sovietice. Însă în urma sa rămânea uriașul arsenal nuclear sovietic, o mare parte a acestuia aflându-se în Ucraina. (HotNews.ro)

Starețul Zenovie Grigore de la Mănăstirea Nechit, din județul Neamț, care anul trecut afirma că administrarea vaccinului va favoriza apariția solzilor pe corp, se află internat la spitalul de Boli Infecțioase din Iași având Covid, medicii afirmând că starea lui este stabilă. (News.ro)

Activitatea unor instituții esențiale pentru securitatea României este aproape necunoscută în rândul opiniei publice și chiar a parlamentarilor. Situație problematică mai ales în contextul escaladării recente a crizei dintre Rusia și Ucraina și a tensiunilor dintre Moscova și NATO. (Radio Europa Libera

Apelul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, alias El Chapo, condamnat în iulie 2019 la New York la închisoare pe viață pentru rolul său în conducerea cartelului Sinaloa, a fost respins în Statele Unite, a anunțat Biroul procurorului federal din Brooklyn (New York), potrivit AFP. (Agerpres)

Tribunalul București a încheiat cercetarea judecătorească în dosarul Belina, în care sunt cercetați fostul ministru al Dezvoltării Sevil Shhaideh și Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman. DNA a cerut o pedeapsă medie pentru inculpați, ceea ce ar însemna în jur de 5 ani de închisoare în cazul lui Shhaideh. Prima sentință în acest caz va fi anunțată pe 27 martie. (Adevarul.ro

Recomandarea redacției: Vice.com - Chinese Businessman Buys Australian PM’s WeChat Account Because It ‘Has A Lot of Followers’