Socialiștii europeni îngheață relațiile cu pesediștii, care se vaită că decizia e nefondată, Iohannis pare ocupat cu referendumul pe justiție, ministrul Transporturilor dovedește o "competență" ieșită din comun, iar Brexitul se mută de Halloween.

Președintele socialiștilor europeni a anunțat că a înghețat relațiile cu PSD din cauză că cei din urmă nu respectă statul de drept. Atăt le-a trebuit șefilor de la București să audă, că au și început atacurile la colegii lor. Liviu Dragnea spune că cei din PES și-au încordat mușchii în scopuri electorale, în timp ce Rovana Plumb susține că nimeni nu respectă statul de drept cum o face PSD.

Cum europarlamentarele se apropie, Liviu Dragnea recurge tot mai des la un discurs nu doar antieuropean, ci și cu accente xenofobe. Pentru el, europenii au fost niște coloniști, iar acum vin peste România să-i ia resursele. 

Iohannis a trecut peste prima zi de consultări cu partidele politice pe tema referendumului, iar după ce fiecare a venit cu problemele lui, președinele a anunțat că, în final, toți sunt de acord cu referendumul pe justiție. Astăzi urmează să meargă PSD la consultări, pentru că ALDE a spus în repetate rânduri că nu va merge.

Ministrul Cuc, remaniat anul trecut pe motiv că este incompetent și repus în funcție pentru calitățile sale, conform premierului, dă cu stângul în dreptul și susține că nu știe, dar a auzit și el că autostrada Ploiești-Brașov s-ar construi de către o companie chineză. 

Tăriceanu, Dragnea și Dăncilă ar fi discutat că trebuie să închidă subiectul justiție până pe 1 martie, dar PSD încă bate apa în piuă. Mai mult, îl atacă și pe Tudorel Toader, "tehnocratul" susținut de ALDE. Nici Tudorel nu pare afectat de faptul că PSD i-a pus gând rău, afirmând că nu închide el Ministerul pentru că a auzit că va fi remaniat.

Recomandare de lectură: BBC ne spune cine este Julian Assange, fondatorul Wikileaks, capturat de poliție după șapte ani.