Venit în România, premierul ungar nu a ratat ocazia de a-l ataca din nou pe miliardarul american de origine maghiară George Soros. Același care umblă și prin bazele de date ale PSD.

Prezent la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, Viktor Orban a susținut că Uniunea Europeană trebuie să-și recâștige independența față de ”imperiul" lui George Soros. Miliardarul american de origine maghiară ar avea un plan privind importul unui milion de migranți în UE, fiecare migrant primind câte 15.000 de euro pentru a veni pe teritorul european, potrivit premierului ungar.

Același Soros este ”acuzat” că a umblat în baza de date a PSD. 

Încercând să explice declarația secretarului general al PSD, care a anunțat că Victor Ponta și Cătălin Ivan nu mai sunt membri ai partidului, întrucât nu mai sunt în baza de date, europarlamentarul a glumit, afirmând că miliardarul american ar fi plătit niște hackeri să intre în această bază de date.

În timp ce Viktor Orban visa la Tușnad alianțe cu Turcia și Rusia, Budapesta anunța Comisia Europeană că gazoductul BRUA se va opri în Ungaria şi nu va mai ajunge până în Austria, aşa cum prevede proiectul.

Cum UE a investit deja 179 milioane euro în acest proiect, Comisia a anunțat că propunerea Ungariei nu afectează obiectivul general al creării unor rute alternative.

În plin scandal pe marginea relațiilor dintre ruși și tabăra republicană din SUA, Rusia și-a retras ambasadorul de la Washington, după ce presa americană a scris că acesta s-ar fi întâlnit cu mai mulți apropiați ai lui Trump, în timpul campaniei din 2016.  

În acest context, audierea lui Jared Kushner, ginerele președintelui SUA, în Senat devine cu atât mai interesantă. 

Probleme sunt și în cadrul NATO, unde două state membre cu armate puternice nu reușesc să-și rezolve diferendele. Disputa a fost declanșată de nemulțumirea Turciei față de decizia Germaniei de a acorda azil unor persoane acuzate de Ankara că ar fi sprijinit tentativa eşuată de puci de anul trecut.  

Recomandarea de lectură a redacției: The New Yorker, despre Trump Jr. și de ce iubesc spionii afacerile.