Un atac terorist a vizat orașul rus St. Petersburg, atentat soldat cu peste 10 morți și numeroși răniți. O româncă scăpată din iadul sirian a dezvăluit pentru Actual de Cluj fața inumană a terorismului ISIS.

După ce a făcut o evaluare a procurorului-șef al DNA și a procurorului general, fără a constata nereguli în activitatea acestora, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va dispune efectuarea unui audit extern la Direcția Națională Anticorupție, Ministerul Public și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Auditul va cuprinde, printre altele, verificarea numărului de dosare, al achitărilor sau al cetățenilor care au stat în închisoare pe nedrept.

Teroriștii au lovit din nou Europa. De data aceasta în cel de-al doilea oraș ca importanță al Rusiei: Sankt-Petersburg. 

Serviciile antiteroriste ruse au anunțat 11 morți și 45 de răniți spitalizați, în explozia de la metroul din metropola rusă. Autoritățile au stabilit identitatea presupusului atentator sinucigaș cu bombă, acesta fiind un tânăr de 23 de ani, din Asia Centrală, care a transportat dispozitivul exploziv în metroul din Sankt-Petersburg într-un rucsac.

Iuliana Lorincz, o româncă originară din Cluj-Napoca, căsătorită cu un sirian din Rakka, a povestit pentru Actual de Cluj infernul prin care a trecut după declanşarea conflictului sirian.

O poveste cutremurătoare care a distrus viața unei comunități liniștite din orașul sirian Rakka, undre creștinii au trăit fără probleme alături de musulmani, până la sosirea teroriștilor ISIS.

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, Monica Pop, este urmărită penal de procurorii DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu și conflict de interese pentru că a încheiat patru acte adiţionale la un contract de închiriere cu o firmă.

Pop se declarată nevinovată și susține că este vorba de o răzbunare a fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Consilierul prezidențial Leonard Orban a avertizat, în cadrul  unei dezbateri privind bugetul UE post-Brexit, că negocierile vor fi foarte dure, poate cele mai dure decât acum. În ceea ce privește fondurile europene, el a atras atenția că România prezintă riscuri serioase de a avea părți sau programe suspendate, pentru că unele condiționalități ex-ante nu sunt îndeplinite: deșeuri, transporturi, achiziții publice.

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic, despre obsesia lui Trump pentru televiziune.