Animozitatea dintre PSD și președintele Klaus Iohannis nu dă semne de domolire, ba chiar dimpotrivă, dar rezultatul e nefavorabil pentru toți. La celălalt capăt al Europei, discuțiile despre Brexit nu sunt la fel de pline de dușmănie, dar nici lejere

Cearta dintre Klaus Iohannis și guvernul PSD-ALDE a revenit în teritoriul economic. Președintele a cerut, din nou, guvernului un buget realist, spunând că este inadmisibil că nu există măcar o proiecție bugetară cunoscută de public la sfârșitul lunii ianuarie. PSD a transmis, în stilul caracteristic, că „Președintele Iohannis nu înțelege nimic din economie”, fără a explica și de ce nu există un buget pentru 2019 la finalul primei luni din an.

Dar, mai că am ține partea președintelui în această dispută, dacă analizăm deciziile ciudate luate de guvernare în ultima vreme. În loc să prezinte bugetul, reprezentanții PSD se războiesc cu băncile, pe dobânzi, cu BNR, pe curs (opoziția spune că vor să-l înlocuiască pe Mugur Isărescu cu condamnatul penal Darius Vâlcov), cu multinaționalele, cu Consiliul Concurenței, cu deciziile justiției, evident!.

Guvernul vrea ca ANAF să controleze pe cine îi spune Comisia de Prognoză, vrea să nu se mai împrumute deși datoriile i-au crescut și, nu în ultimul rând, să anuleze deciziile de condamnare a celor care au fu... care au fost corupți, vorba premierului. Dar, evident, în opinia coaliției, cei care se opun acesteia nu sunt informați și citesc doar titlurile știrilor din presă...

În acest timp, atenția Europei asupra României este în creștere, pentru că Bucureștiul deține Președinția rotativă a Consiliului UE. Șefii diplomațiilor europene se reunesc la București, iar șeful NATO vine pentru o reuniune a miniștrilor apărării din UE, iar misiunea Președinției în privința Brexit tocmai s-a complicat.

Deputații britanici au votat unele amendamente prin care îi cer premierului Theresa May să renegocieze acordul de retragere deja agreat cu UE, deși liderii europeni au spus deja că aceste nu este renegociabil. În același timp, Parlamentul de la Londra a cerut și evitarea părăsirii UE fără un acord, pe 29 martie, astfel că urmează o perioadă de negocieri intense.

În acest context aglomerat, recomandăm câteva lecții de management pe care le pot oferi grupurile rock. Nu e doar pentru destindere, industria muzicală e o chestiune tare serioasă (din revista 1843 a grupului The Economist).