Procurorii anticorupție par în ultima vreme activi ca în vremurile de glorie din 2014-2015. Comisia Europeană ne vrea în Schengen, dar decizia e la Consiliu. România se pregătește să cumpere avioane de luptă și elicoptere de atac.

DNA încă mai mișcă. După o perioadă de mai bine de nouă luni în care lupta anticorupție a fost agățată în cui, acum pare că revine în forță.

DNA a reușit să demonstreze denunțul fals al Anei-Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente. Pătru a susținut că șeful Consiliului Concurenței ar fi acceptat un milion de euro pentru a rezolva un dosar ce se referea la firma Siveco.

De fapt, banii de la firma de softwere i-a păstrat ea și i-a investit în terenuri și case.

Tot DNA a finalizat dosarul „Microsoft 3”, în care procurorii acuză un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro. Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu și afaceriștii Dinu Pescariu, Claudiu Florică și Claudiu Tatomir au fost trimiși în judecată.

Și fosta conducere a Loteriei Române a fost ieri trimisă în judecată pentru corupție. Mai mulți șefi, printre care și directorul general Gheorghe Benea, au primit mită mașini de lux pe care le-au înmatriculat pe numele rudelor într-o afacere de peste 10 milioane de lei.

Comisia Europeană a propus miercuri măsuri pentru menținerea și consolidarea Spațiului Schengen. Cu acest prilej, Executivul european a cerut Consiliului UE să permită intrarea României şi Bulgariei în acest spaţiu, din motive politice şi de securitate. Nu ne facem, însă, iluzii.

Kim Jong-un caută experţi americani pentru a-l înţelege pe Donald Trump. Liderul de la Casa Albă reprezintă o enigmă pentru preşedintele Coreei de Nord. Pentru a o dezlega, Phenianul încearcă să obţină sfaturi din partea unor experţi republicani de la Washington.

Emmanuel Macron vrea să schimbe Uniunea Europeană. El a atacat mai multe tabuuri în discursul său privind reformarea UE. La Sorbona, Macron a lansat o serie de propuneri concrete referitoare la viitorul UE, într-un discurs care a semănat cu unul din campania electorală, scrie EurActiv Franţa.

Recomandare de lectură: Hugh Hefner, fondatorul celebrei reviste Playboy, a murit la 91 de ani. Huffington Post are un articol complet despre viața celui care a promovat-o pe Marilyn Monroe, însoțit de imagini din toate timpurile.