Mii de oameni și-au luat adio de la regele Mihai I și milioane de oameni se pregătesc să facă același lucru și de la o justiție independentă. Iordache, susținut de toată mașinăria de vot PSD-ALDE-UDMR pregătește grozăvii încă și mai mari.

Regele Mihai I a trecut ieri pentru ultima dată pe sub Arcul de Triumf din Capitală, fiind așteptat și aplaudat de mii de oameni. În aceleași momente, în plenul Camerei Deputaților erau votate la foc automat ultimile două legi controversate ale Justiției.

Viteza cu care Florin Iordache și partidele care îl susțin distrug sistemul judiciar lasă mască pe oricine. Și-au învățat lecția de săptămâna trecută, atunci când au stat 13 ore pentru a trece legea privind organizarea judiciară.

Iordache a primit un ajutor valoros de la partenerul său în această afacere, Eugen Nicolicea, care a reușit miercuri dimineață să reducă la zero opoziția. Mii de amendamente depuse de USR la intenția PSD de a schimba regulamentul Camerei Deputaților au fost pur și simplu ignorate de Nicolicea, care a refuzat să le primească și să le dezbată. Rar am mai asistat la o călcare în picioare a opoziției în acest fel.

Trebuie precizat că votul UDMR a fost esențial. Inițial, Marton Arpad a votat împotrivă în comisia de regulament condusă de Nicolicea. Brusc, pe ordinea de zi a apărut înființarea Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș, iar Marton Arpad a făcut o piruetă la 180 de grade, și a votat pentru schimbarea regulilor.

Pentru ca totul să fie pregătit la timp pentru opera lui Florin Iordache, Monitorul Oficial a publicat schimbarea intempestivă în doar o oră, A fost un nou record.

Terenul fiind pregătit, Iordache&Co au intrat în scenă. Opoziția a fost redusă la tăcere prin eliminarea unor drepturi din regulament, astfel că cele două legi au putut fi votate într-o viteză amețitoare.

Nici măcar defecțiunile de la sistemul electronic de vot și cel audio nu le-au creat probleme. S-a votat clasic, cu mâna.

Nici Curtea Constituțională nu a oprit mersul către Senat al legilor Justiției.

Legile fiind votate în Camera Deputaților, nu înseamnă că Iordache și-a terminat treaba. Deși doliu național în urma decesului Regelui Mihai I, Iordache a anunțat că el nu ține cont și a convocat ședința comisiei speciale de mutilat Justiția și codurile penale.

Iordache pregătește niște grozăvii: pe lângă modificarea abuzului în serviciu, el se pregătește să pună pumnul în gură procurorilor și presei. Nimic despre dosarele aflate în lucru, nici măcar arestările, nu vor mai putea fi făcute publice.

Singura veste bună de ieri a fost reprimirea în magistratură a Cameliei Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Ea a fost sancționată disciplinar cu mutarea la Curtea de Apel Târgu Mureș.

În Europa, trebuie spus că până în octombrie 2017, aproape jumătate din bugetul pentru perioada 2014-2020 al fondurilor structurale și de investiții europene (fondurile ESI) era angajat pentru proiecte concrete, informează Comisia Europeană.

Tot despre Uniunea Europeană. Marea Britanie nu îşi poate încălca angajamentele asumate pentru a se asigura că negocierile cu UE privind Brexitul trec la faza următoare, cea referitoare la viitoarele relaţii comerciale între Londra şi blocul comunitar.

Recomandare de lectură: Huffington Post vă propune o incursiune într-un site american neo-nazist, în care „Evreii sunt de vină pentru orice”.