Deși și-a votat scăparea de dosare, Liviu Dragnea este din ce în ce mai nervos și atacă pe toată lumea.

Vizibil enervat de întrebărilor jurnaliștilor, Liviu Dragnea a lansat noi atacuri la adresa președintelui Iohannis. Fără a mai mima vreo urmă de discurs civilizat și democratic, liderul PSD le-a cerut ministrului de Finanțe și șefului ANAF să recupereze sutele de mii de euro de la Klaus Iohannis. Eugen Teodorovici s-a executat imediat și și-a anunțat șeful că a fost lansată deja operațiunea. Despre banii datorați de Dan Voiculescu, Robert Negoiță și alții, nicio vorbă.

Cum șeful statului nu a anunțat încă o decizie în cazul Laurei-Codruța Kovesi, Dragnea l-a amenințat cu suspendarea pe președintele Iohannis, susținând că va discuta luni cu Călin Popescu-Tăriceanu despre această chestiune.

Reacțiile partenerilor României după adoptarea codurilor penale în Parlament continuă să curgă. Consiliul Europei a cerut României să stopeze codurile penale până la avizul Comisiei de la Venetia, care va fi transmis în octombrie. 

Chiar dacă reținut, ambasadorul britanic Paul Brummell a atras atenția că reformele ar trebui să ajute lupta anticorupție, nu s-o împiedice. Aflat la final de mandat, diplomatul a preferat să se concentreze asupra lucrurilor frumoase din București.

Frații de peste Prut stau și mai rău. 

Parlamentul European a aprobat suspendarea asistenței financiare pentru Moldova, urmare a invalidării de către justiția moldovenească a alegerilor locale anticipate din Chișinău și a neglijării recomandărilor Comisiei de la Veneția. #PE

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online scrie despre primirea nu tocmai prietenoasă cu care-l așteaptă britanicii pe Donald Trump.