Comisia Europeană a publicat pactul european privind clima și are planuri mari în privința căilor ferate, în timp ce la noi continuă epopeea desemnării de guverne și audierii de miniștri.


A mai trecut o zi, au mai avut loc alte audieri de formă în Parlamentul României. Aceleași întrebări puse de aceiași oameni și aceleași răspunsuri au fost dezbătute de miniștrii care se află pentru a treia oară în fața Comsiilor de specialitate. Cel mai probabil vor reveni în două săptămâni, pentru că Parlamentul nu are de gând să învestească Guvernul Cîțu.

Instituțiile europene se confruntă cu primele două cazuri confirmate de coronavirus, în timp ce și în România alte două persoane au fost infectate, numărul lor ajungând la șase.

Donald Tusk a confirmat zvonurile de anul trecut potrivit cărora președintelui Klaus Iohannis i s-a propus să fie președintele Consiliului European.

Actul legislativ european privind clima a fost publicat ieri și prevede acțiunile care ar urma să fie întreprinse de statele membre UE până în 2050. Tot ieri, CE a propus ca 2021 să fie Anul european al căilor ferate.

În plină criză provocată de coronavirus, România se pregătește să primească primele cinci termoscannere destinate aeroporturilor. Acestea nu vor depista persoanele infectate, ci vor ajuta la descoperirea celor care au febră - unul dintre simptomele coronavirusului.

Între timp, democrații din SUA au de ales între candidatura lui Joe Biden sau a lui Bernie Sanders pentru un mandat la Casa Albă.

Recomandare de lectură: IFLScience -  Coca Cola și Pepsi, date în judecată din cauza poluării cu plastic.