Uniunea Europeană se pregătește pentru alegeri, iar viitorul ei stă în mâinile votanților și în mâinile partidelor care vor gestiona marile probleme și provocări pentru următorii cinci ani.

Alegerile europarlamentare au intrat în linie dreaptă, astfel că, astăzi, Marea Britanie și Olanda deschid scrutinul, urmând ca sâmbătă să urmeze Cehia, Letonia, Malta și Slovacia, iar duminică restul statelor, printre care și România. #Time2Vote

La noi, Autoritatea Electorală Permanentă a creat un video cu tot ce trebuie să știi despre procedura de vot pentru europarlamentare și referendum. Pentru cei care sunt indeciși în privința participării la vot, video-ul de câteva secunde le demonstrează că procedura de vot durează puțin și nu este complicată.

Ultimul sondaj IMAS privind poziționarea partidelor din România la europarlamentare arată o diferență între PNL și PSD extrem de mare, în comparație cu ultimul sondaj INSCOP, care arată o diferență de doar 0,3% între cele două formațiuni.

Iohannis a ieșit să certe PSD că-i boicotează referendumul, a certat și CNA că i-a respins spotul pentru promovarea scrutinului și le-a transmis social-democraților că nu mai "pupă" vreo nominalizare de premier, dacă Dăncilă va avea soarta lui Grindeanu și Tudose.

Fondatoarea unui colegiu privat pentru învățământ dual vrea să facă, în Pitești, un campus cu sprijin de la UE.

Recomandare de lectură: Euronews scrie despre "invenția PSD" - acces în oraș pe bază de parolă.