Mircea Geoană a ajuns să fie românul cu cea mai înaltă poziție politică într-o organizație internațională de după Revoluție, impozitarea pensiilor spaciale naște supărări și Teodorovici vrea tineri în administrație, dar angajați pe ochi frumoși.

Mircea Geoană a ajuns să fie românul care ocupă cea mai înaltă poziție politică într-o organizație internațională de după Revoluție. Fostul lider social-democrat a fost numit secretar general adjunct al NATO, adică numărul doi în conducerea Alianței.

Nici nu a anunțat bine PSD că vrea să impoziteze pensiile speciale, că au și apărut supărările. CSM spune că și în alte state ale Uniunii Europene s-a statuat că eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților contravine principiului independenței justiției, fiind o măsură neconstituțională.

Eugen Teodorovici, ministrul cu idei trăsnite, vine cu una și mai trăsnită: tinerii care fac internship la Guvern să se poată angaja în administrație fără examen, "pentru a grăbi, pentru a stimula foarte mult transferul de tinerețe către administrație", spune el.

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis să discute despre propunerile pentru ministerele la care CExN-ul a decis schimbări. Președintele n-a dat încă vreun semn, în schimb demisionara de la Interne, Carmen Dan, râde de acesta. Iohannis a cerut acum câteva săptămâni demiterea ei, ea a demisionat, iar după două zile încă nu a fost semnat decretul prezidențial. 

Comisia Europeană a anunțat că va trece la noi pași împotriva Poloniei, intensificând eforturile de combatere a încălcărilor statului de drept în blocul comunitar.

Recomandare de lectură: IFLScience.com - What's Actually Inside Area 51?