Ambasadele lumii civilizate trag serios România de mânecă pe marginea atacurilor la Justiție și legile penale, dar PSD îi ia peste picior. Înalta trădare este cercetată in rem la DIICOT, încă un fost ministru merge la închisoare.

12 ambasade occidentale, printre care SUA, Germania, Franța, Canada, au transmis un mesaj comun în care își arată îngrijorarea în legătură cu modificarea legilor penale și cu atacurile laa independența Justiției.

Răspunsul PSD a venit în stilul caracteristic: „Cine sunt aceste ambasade?” „Parlamentul e suveran”, sunt niște „ziduri”, „să-și vadă de treaba lor”, consideră Șerban Nicolae.

În schimb, MAE vede mesajul ambasadelor ca pe o laudă la progresele României (!?).

„Nu au niciun motiv de îngrijorare”, spune și Florin Iordache, adică exact cel care are toporul în mână și ciopârțește legea penală, după ce a cam terminat cu legile Justiției.

Tot joi, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu numărul 2 al Comisiei Europene, Frans Timmermans. Șeful Senatului spune că trebuie ridicat MCV.

Tot la Bruxelles a fost joi și președintele Klaus Iohannis. El a participat la summitul liderilor UE pe tema migrației.

Să menționăm că DIICOT a început urmărirea penală in rem în urma plângerii lui Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă și a lui Dragnea pentru înaltă trădare și divulgarea de secrete.

Ancheta se desfășoară cu privire la fapte, nu la persoanele indicate. Este, de altfel, o procedură normală, prevăzută de legea penală încă în vigoare.

Justiția încă funcționează, iar ultima dovadă a venit ieri de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Un alt fost ministru a fost trimis la închisoare. Este vorba despre Constantin Niță, găsit vinovat de trafic de influență.

Recomandare de lectură: BBC vă introduce într-un muzeu al iubirii, dar invers - cel al inimilor frânte.