PSD atacă furibund președintele României, după ce Ludovic Orban a făcut plângere penală împotriva premierului Dăncilă și a lui Dragnea. Procurorii din CSM îl arată iar cu degetul pe Tudorel Toader, iar Comisia Europeană dă în judecată România.

PSD a declanșat un atac violent împotriva președintelui Klaus Iohannis, iar principalele guri de tun ale PSD nu țin cont de nimic atunci când își protejează interesele de partid.

Liviu Dragnea vorbește despre o lovitură de stat pe care Iohannis vrea să o dea, o preluare nelegitimă a puterii în România. Olguța Vasilescu se întreabă unde și la ce se va mai da foc acum pentru a scăpa de premierul Dăncilă, insinuând că Iohannis ar fi incendiat Clubul Colectiv pentru a muri zeci de oameni, iar astfel premierul de atunci, Ponta, să demisioneze.

„Cine ridică sabia, de sabie va muri”, spune războinică și Gabriela Firea. Rovana Plumb nu se lasă nici ea mai prejos și spune despre o sesizare penală că ar calca în picioare voința și votul românilor.

Reacțiile artileriei grele a PSD vin după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a depus în nume personal o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă și a președintelui PSD Liviu Dragnea, pe care îi acuză de înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice. Sesizarea depusă la Parchet are legătură cu intenția PSD de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim și cu memorandumul secret semnat în acest sens.

Legat de mutarea ambasadei, după ce a pus paie pe focul din Orientul Mijlociu, MAE îndeamnă la calm și speră să se evite orice acțiuni care putea să compromită procesul de pace în Orientul Mijlociu.

Ministrul Justiției este din nou sancționat de procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii. Secția consideră că ministrul a afectat independența Justiției prin declarațiile sale privind existența represiunii nedrepte a inculpaților, în contextul în care întocmește liste negre cu procurori. În termeni juridici, am putea spune că e recidivist.

Tot despre problemele de la noi: Comisia Europeană dă în judecată România din cauza poluării aerului în București.

Ultima este despre Uniunea Europeană: liderii europeni au confirmat joi perspectiva europeană a Balcanilor de Vest, dar declarația summitului e plină de generalități și fără avansarea vreunui termen. Mai mult, Emmanuel Macron a dat de înțeles că nu va avea prea curând o extindere.

Recomandarea de lectură: Medicii americani demontează serialul Grey's Anatomy, dar nu pe partea medicală, ci din punct de vedere al relațiilor din spitale (Huffington Post).