În timp ce unii politicieni se luptă cu toate armele pentru a fi liberi și pentru a sugruma justiția și democrația, alții, care înainte au făcut la fel, acum își văd liniștiți de treabă. Ei și acțiunile lor se află sub lupa Parlamentului European.

După nici 24 de ore de suspans în care a fost ținut, Tăriceanu a aflat oficial de ce vrea DNA să îi fie ridicată imunitatea. Într-un comunicat de presă emis joi dimineață, procurorii anunță că șeful Senatului ar fi luat, în perioada în care a fost premier, nu mai puțin de 800.000 de dolari mită de la o firmă austriacă pentru ca Guvernul să încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial - adică în faimosul dosar Microsoft.

Colegul de coaliție și de suferință al lui Tăriceanu, Liviu Dragnea, n-a ratat ocazia să invoce din nou conspirații peste conspirații și că, vezi Doamne, dosarul acesta ar fi picat tocmai când opoziția leșinată vrea să mai încerce încă o dată să dărâme Guvernul printr-o moțiune de cenzură. Tocmai de aceea, șeful PSD ne anunță că are rezerve în privința acțiunii DNA.

După două zile de când Iohannis l-a făcut un "infractor cocoțat în vârful statului", președintele social-democraților a ieșit și el să îi dea replica. Atât i-a trebuit lui Dragnea să audă că a fost făcut infractor, că a și răbufnit: "În trecut mai era cineva care folosea placa cu infractorul sau cu penalii: Kovesi", a spus șeful PSD. Evident, Dragnea pune ieșirile președintelui pe faptul că "statul paralel" pe care îl patronează se surpă. 

Iohannis a prins iar ocazia să critice PSD, așa că le-a vorbit celor prezenți la Summitul Tinerilor despre manualul de manipulare, reprezentat de programul de guvernare, atât de drag lui Liviu Dragnea. Urmează să vedem peste câte zile îi va răspunde Dragnea și la această replică.

Conspirații sau nu, cert este că Liviu Dragnea a reușit să facă, prin mâna credincioasei Dăncilă, o mișcare ce l-ar putea duce nu la închisoare, ci l-ar lăsa în biroul său mare din Parlament. După ce CCR a decis că formarea completurilor de 5 judecători trebuie făcută aleatoriu, Înalta Curte anunță că astăzi va trage la sorți componența completurilor. Rămâne de văzut dacă judecătorii care se vor pronunța la apelul lui Dragnea în dosarul privind angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman vor fi înlocuiți cu unii mai blânzi sau nu.

Titanul Băsescu, despre care se spunea, după ce a obținut cetățenia Republicii Moldova, că vrea să candideze la alegerile prezidențiale de peste Prut, a aflat joi că a rămas fără cetățenie. Definitiv! Astfel, Curtea Supremă de Justiție a decis că fostului președinte îi ajunge cetățenia română.

Furia titanilor PSD-ALDE pe tot ce înseamnă democrație va primi marți, 13, un semnal de la Parlamentul European, care va vota o rezoluție privind statul de drept. Și dacă asta nu era de ajuns, tot marți, 13, Comisia Europeană ne va trimite raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). #PE

Recomandare de lectură: The Verge ne arată prezentatorul de știri din China creat pe baza Inteligenței Artificiale.