Ministrul Justiției a "ievaluat" și a promis marea cu sarea pentru unii, până când a ajuns să fie poate cel mai contestat om din ultima săptămână de către social-democrații care veșnic au câteun dușman ascuns.

A venit și sfârșitul carierei în Guvern pentru Tudorel Toader, cel puțin atâta timp cât PSD este la putere. După luni de zile în care pe la colțuri se vorbea că Liviu Dragnea s-a săturat de el,  la fel și unii pesediști, a venit și ziua în care Toader a fost zburat din funcție. Sfidător și plin de sine ca de obicei, acesta a spus că premierul nu i-a cerut demisia, urmând ca în dimineața aceasta să vină cu niște lămuriri.

Tăriceanu, cel care l-a propus și l-a susținut până în ultima clipă pe Toader, îl laudă în continuare ca fiind, printre altele, singurul ministru care a reușit să o zboare pe Kovesi de la șefia DNA. Nu se știe clar de ce a vrut să spună poetul, în condițiile în care, anterior, niciun ministru n-a manifestat vreo intenție în acest sens, iar miniștrii de la alte resorturi poate că au vrut să scape de Kovesi, dar nu era în atribuțiile lor.

Parlamentarii au avizat favorabil cererea președintelui privind organizarea referendumului pe 26 mai. Cum PSD nu s-a putut abține să nu facă vreo prostie, a trecut în raportul întocmit pe solicitarea lui Iohannis niște recomandări care n-aveau ce căuta acolo. Când opoziția a sesizat acest lucru, recomandările au fost scoase. 

După loviturile repetate din ultimii doi ani de zile la adresa democrației, pe care România le-a simțit din plin, românii par că și-au dat seama că locul nostru este cu Uniunea Europeană, astfel că rezultatele unui sondaj cu privire la alegerile pentru Parlamentul European arată că cei mai mulți români sunt pro-europeni și cred că sistemul național este defect. #Time2Vote

PSD nu a putut scăpa de Augustin Lazăr, au ieșit informații cum că ar fi fost un torționar pe vremea lui Ceaușescu, a candidat pentru un nou mandat de procuror general, iar acum, la ceas de seară, anunță că vrea să se pensioneze.

Recomandare de lectură: Detalii noi și greu de sesizat în ultimul sezon din Game Of Thrones - Vice.com.