Sevil Shhaideh a anunțat că s-au terminat banii pentru confinanţarea proiectelor europene. În SUA, președintele Donald Trump pare în corzi după ce directorul FBI a vorbit despre investigația privind implicarea Rusiei în alegerea magnatului american.

Bugetul țării scârțâie din toate încheieturile sub povara programului de guvernare plin de măriri salariale și de pensii, dar și de scăderi de taxe. Ne-o arată mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea (singurul care cunoaște pe dinafară programul PSD, după cum se lăuda).

Sevil Shhaideh le-a spus primarilor că nu mai sunt bani pentru confinanţarea proiectelor europene, deoarece plafonul de împrumut de la nivel naţional a fost epuizat.

Vestea venită de la vicepremierul Sevil Shhaideh vine la doar câteva zile după ce ministrul de Finanțe avertiza că vor fi tăiate din cheltuielile cu investițiile, declarație taxată de același Liviu Dragnea, nemulțumit că s-au terminat banii atât de repede.

Toate aceste semnale din partea miniștrilor din guvernul de la București se amplifică odată cu reacțiile Comisiei Europene, foarte îngrijorată de cum arată  balanța venituri-cheltuieli.

Însăși Corina Crețu, propulsată din PSD direct în funcția de comisar european, transmite mesajul Europei: „Am avut cazul Greciei și Comisia Europeană are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat în criză. E important să nu ajungem și noi la fel”, a spus Corina Crețu.

Totuși, există un domeniu în care există bani: agricultura. Din fondurile incluse în PNDR 2014-2020 pentru acest an, 800 de milioane de euro sunt destinate beneficiarilor publici și peste un miliard de euro sunt pentru beneficiari privați.

În SUA, Donald Trump ar putea fi suspendat. Legătura cu Rusia este o afacere mai mare decât „Watergate”, susține Jackie Speier, membru al Partidului Republican și al Comisiei care investigează legăturile Trump-Rusia și posibila implicare a Rusiei în alegerile americane. Speier mai spune că, dacă se va dovedi astfel, există temeiuri pentru suspendarea președintelui.

James B. Comey, director FBI, a fost audiat public pentru prima oară de la alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA. El a confirmat faptul că există o anchetă a agenţiei privind posibila implicare a Guvernului rus în alegerile prezidenţiale din SUA, inclusiv eventualele legături dintre Moscova şi echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump.

Comey a precizat că există dovezi cu privire la natura legăturilor din asociații din campanie a lui Donald Trump și guvernul din Rusia, scrie Washington Post.

În timp ce Comey vorbea despre implicarea rușilor în alegerea lui Trump, agenţia de presă Reuters a publicat o investigaţie privind oamenii de afaceri ruşi care au investit în afacerile preşedintelui Trump din Florida. Este vorba de cel puţin 63 de persoane, printre care un fost director al unei firme de construcţii din Moscova, deţinută de statul rus, şi fondatorul unei bănci de investiţii din Sankt Petersburg.