Ghinion sau vacanță prelungită pentru elevi, o evoluție a epidemiei care face din nou ravagii și care este tratată cu degajare de guvernanții oricum șifonați deja de tensiunile interne.

Bilanțul COVID-19 din ultima zi a bifat un nou record negativ de la apariția primului caz în România - aproape 1.400 de oameni care se zbat pentru viață și moarte.

În acest timp, când Bucureștiul se zbate într-o situația critică din cauza evoluției bolii, autoritățile continuă să bată pasul pe loc. După mesajele contradictorii de zilele trecute legate de carantină, acestea au anunțat acum faptul că nu e necesară o asemenea măsură în Capitală. Din nou batem pasul pe loc, din nou vrem să părem mai deștepți și din nou vom număra la finalul zilei morții, lipsurile și greșelile care oricum se vor repeta cu prima ocazie.

Elevii au aflat ieri că de săptămâna viitoare intră în vacanță prelungită. După un an în care școala a fost mai mult prosteală, după insistențe că predatul face-to-face trebuie reluat, deși condițiile mizere din școli au fost amplificate de epidemie, copiii, părinții și educația lor au din nou de suferit din cauza incompetenței unor lideri politici prea lași să își asume reforme reale.

Un proiect inițiat de Guvern, care prevede pedepsirea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă a formelor și expresiilor rasismului și xenofobiei, a fost adoptat de Senat. #MINDSET

Proiectele inițiate în fost legislatură de Coaliția PSD-ALDE ce vizau modificarea celor două Coduri penale au intrat la groapa istoriei. Parlamentul le-a respins definitiv. Anii de frământări și de haos creat pentru o mână de infractori au fost în sfârșit îngropați, dar cu siguranță nu și uitați de unii.

Diferențele de compoziție dintre produsele vândute sub aceeași marcă în state UE diferite se transferă deseori și în schimbări de gust, arată un studiu efectuat pentru Comisia Europeană.

China a anunțat luni că a decis să impună sancțiuni pentru 10 cetățeni ai Uniunii Europene, printre care și politicieni, pentru ”imixtiunea gravă” în afacerile sale interne și pentru ”încălcarea flagrantă a legislației internaționale”.

Citește și:

La a 10-a zi după rapel, o persoană e exceptată de la carantină, după întâlnirea cu un caz confirmat

Spitalul „Grigore Alexandrescu” va primi două ambulanțe noi

Noul șef al diplomației americane, la reuniunea NATO dedicată întăririi legăturii transatlantice

Secția de Arși amenzjată la Spitalul "Bagdasar-Arseni" a primit aprobarea Ministerului Sănătății

”Magistratura curată nu are nevoie de filtre de impunitate”, spun 1.000 de judecători și procurori

Recomandarea redacției: BBC.com - Protect our ocean 'to solve challenges of century'