Fost ministru al Educației, Liviu Pop încearcă să fie amuzant și jignește partenerii, Iohannis atrage atenția asupra atacurilor asupra democrației, iar „omul în alb” de la Jandarmerie se dă imaculat în fața procurorilor.

Germania, SUA, Austria sunt înfățișate drept gândaci într-o postare pe Facebook a lui Liviu  Pop, fost ministru al Educației. În plus, în aceleași desen, Iohannis îl amenință cu pușcăria pe Dragnea și că va pune mâna pe gazele naturale ale țării.

Atacul la țările partene ale României a fost explicat chiar de Liviu Pop: este „pentru mult iubitul conducător Klaus Werner Iohannis. Am o dragoste nesăbuită pentru domnia sa”. A vrut să fie un pamflet, dar i-a ieșit ceva grotesc.

PSD, de fapt, prin liderii săi, arată, însă, zilnic dispreț față de țările partenere ale României, iar Liviu Pop a fost joi vârf de lance.

Președintele Klaus Iohannis, ținta declarată a lui Liviu Pop, a avut un mesaj cu ocazia comemorării victimelor fascismului. În acest context, el a vorbit despre tendințele extremiste ceiau amploare și la noi. „Trebuie să ne facem datoria de cetățeni responsabili și să combatem orice tendință extremistă care ne poate îndepărta de valorile și principiile europene”, a spus Iohannis.

Despre un altfel de combat: colonelul Cătălin Paraschiv, „omul în alb” care a dirijat brigada specială a Jandarmeriei în reprimarea din 10 august, a ajuns la Parchetul General, unde a fost audiat de procurorii militari.

„M-ați văzut pe mine agresiv?”, le-a spus acesta jurnaliștilor. A recunoscut, însă, că și-a asumat o răspundere penală atunci când s-a pus în frutea țestoaselor care au evacuat în forță Piața Victoriei.

Peste ocean, Trump are probleme din cauza fostelor amante. Președintele american afirmă că plata presupuselor amante nu a fost ilegală, nefiind bani din fondurile de campanie, ci din contul său. Pe de altă parte, Trump spune că el a aflat abia după ce Cohen a dat banii celor două femei.

Pentru cei care nu știu ce este politica de coeziune și cum sunt finanțate investițiile pentru dezvoltarea UE: Circa o treime din bugetul european este alocată pentru sprijinirea regiunilor mai puțin dezvoltate, dar și pentru susținerea inovației și a firmelor mici și mijlocii. #politicadecoeziune

Recomandare de lectură: România modernă și Dragnea din capul ei, un material publicat de Deutsche Welle