În ceas de seară, procurorii DNA au făcut o vizită la Guvern. Și Casa Albă se confruntă cu probleme, dar de altă natură.

Mai mulţi procurori DNA au ridicat luni seara documente de la Secretariatul General al Guvernului și ar fi discutat cu mai mulţi angajaţi ai Secretariatului. Informația a fost aflată pe surse și deocamdată nu se știe în ce dosar au fost operate aceste acțiuni.

La Casa Albă se tot fac schimbări de personal. Proaspăt numit, Anthony Scaramucci a fost demis din funcția de director de comunicare. Se pare că decizia a fost luată de noul șef de cabinet, John Kelly. Predecesorul lui Kelly plecase după ce Scaramucci l-a atacat într-o manieră grosolană, în cadrul unui interviu.

Problemele lui Trump nu se opresc la Casa Albă. Putin intenționează să reducă drastic numărul diplomaților americani din Rusia. El a anunțat că va expulza 755 de diplomați americani, ca răspuns la sancțiunile împotriva Moscovei votate săptămâna trecută de Congresul SUA.

Sancțiunile au nemulțumit mai multe țări europene, cea mai supărată fiind Germania. Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, acuză faptul că sancțiunile vor afecta companiile europene care derulează proiecte comune cu Rusia.

Rămânând la Rusia, ministrul român de Externe a avut prima ieșire după incidentul cu Dmitri Rogozin. Teodor Meleșcanu consideră că acțiunea vicepremierului rus a fost una "deliberată", având ca scop crearea unui diferend politic între România şi Rusia.

Guvernul a reușit pe ultima sută de metri să depună dosarul de candidatură pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, după retragerea Marii Britanii din UE. La prima vedere locația aleasă este cel puțin ciudată: în apropiere de stația de metrou Pipera.

Dincolo de forfota zilei, EurActiv vă propune o analiză extinsă privind Politica Agricolă Comună post-2020.  #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: The Washington Post - Ivanka Trump is part of the problem.