Cu o zi înainte de discutarea în CSM a propunerii ministrului Tudorel Toader de revocare a procurorului-șef al DNA, peste 1.000 de procurori au ieșit public în apărarea independenței Justiției.

În prezența ministrului Justiției, CSM discută marți propunerea acestuia de revocare a șefei DNA. Laura-Codruța Kovesi are posibilitatea de a se apăra, spre deosebire de raportul lui Tudorel Toader în care a fost ”executată” fără a i se cere părerea.

Cu o zi înainte de discuția din cadrul secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, peste 1.000 de procurori au transmis o scrisoare deschisă în care apără independența Justiției și critică atacul lansat de Tudorel Toader la adresa procurorilor DNA.

În așteptarea ședinței CSM și a deciziei finale a președintelui, social-democrații fac scenarii. În eventualitatea, destul de probabilă, a respingerii revocării lui Kovesi, unii se gândesc la sesizarea CSM, alții se uită spre CCR. Mimând neimplicarea, Liviu Dragnea își contrazice colegii. 

Între timp, încă o instituție a devenit un breloc al puterii: CNCD a decis că premierul Viorica Dăncilă nu a comis un act de discriminare atunci când i-a calificat drept ”autiști” pe eurodeputații care - în opinia ei - ar dezinforma Bruxellesul. ”Pavianul cu mantie” suspină.

Fermierii din România pot obține fonduri europene de până la 483 de euro pe hectar, pe an, pentru agricultură ecologică și alte practici prietenoase cu mediul, în cadrul unor linii de finanțare în valoare totală de peste 2,6 miliarde de euro. #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: un story multimedia marca Spiegel Online despre lăcomia și speranța din jurul uleiului de palmier.