Dacian Cioloș fabrică formațiuni politice pe bandă rulantă. Dacă până acum a eșuat cu toate, de ce să nu mai încerce?

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat marți la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România și au anunțat înființarea unui nou partid.

Într-un mesaj intitulat "Despre USR azi", Cătălin Drulă spune că plecarea oricărui coleg este regretabilă, dar a lui Dacian Cioloș "poate un pic mai mult pentru că încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii 3 ani".

PNL, PSD și UDMR au "strâns cureaua" și au votat majorarea salariilor bugetarilor. În ministere sumele prevăzute sunt destul de fumușele.

Vladimir Putin ar fi dat termen armatei ruse să ajungă la granițele administrative ale regiunii Lugansk la 1 iunie și la cele ale regiunii Donețk până la 1 iulie, astfel încât în prima zi a lunii iulie să fie cucerit întregul bazin carbonifer Donbas, în estul Ucrainei.

Din 24 februarie, data începerii invaziei ruse, Ucraina a cunoscut un exod masiv, cea mai mare partea a persoanelor care fug din țară fiind femei și copii. Mulți scapă din orașe asediate, dar și din sate încercuite din ce în ce mai mult de armata lui Putin. Organizația Națiunilor Unite estimează că de la începutul războiului și-au părăsit casele 14 milioane de oameni: peste șase milioane au plecat în țările vecine, în timp ce opt milioane au fost strămutați în zone mai sigure din Ucraina.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Comisiei Europene prima cerere de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro, din care 2,03 miliarde de euro - sprijin financiar nerambursabil și 0,9 miliarde de euro sub formă de împrumut.

Ce este educația digitală și de ce avem nevoie de ea, aflăm dintr-un interviu cu Ana-Maria Stancu, fondatoare a unui centru de învățare în domeniul roboticii și programării, membră a Coaliției pentru Educație digitală.

Recomandare de lectură: BBC.com - The people who rescue giant ships