Unele dintre cele mai mari companii din România au ajuns la un așa zis fond suveran de investiții, iar opoziția acuză că este cel mai mare jaf din ultimii 25 de ani comis în țara noastră. Oameni luați cu arcanul pentru mitingul PSD-ALDE.

Cele mai mari, mai bănoase sau mai valoroase companii de stat vor trece întra în componența Fondului Suveran de Investiții. Pe hârtie, fondul are rolul de a dezvolta și finanța, din fonduri proprii și din fonduri atrase, a unor proiecte de investiții rentabile și sustenabile, singur sau împreună cu alți investitori, precum și administrarea activelor financiare proprii, în vederea obținerii de profit.

Opoziția acuză însă că acestea vor putea fi privatizate fără niciun control, discreționar sau chiar distruse printr-un management marca PSD-ALDE.

Tot marca PSD-ALDE pare să fie și organizarea mitingului de sâmbătă, din Piața Victoriei. Liderii din teritoriu constrâng funcționarii locali să vină la București. Ei sunt amenințați, în principal, cu pierderea serviciului. Între timp, parcarea Parlamentului a devenit, prin vot, parcarea privată a celor care vin cu autocare pline cu oameni la marea adunare a PSD-ALDE.

Și pentru ca liderii din țară să fie productivi, cu mulți oameni la miting, PSD și ALDE au pregătit un cadou frumos pentru ei.

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a adoptat miercuri un amendament care prevede ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene aleși după anul 1992 să primească o pensie specială.

Proaspăta condamnată la închisoare Elena Udrea are șanse să vadă pușcăria din interior, zice Tudorel Toader. E a descris două posibilități prin care fostul ministru al Turismului ar putea fi extrădată din Costa Rica.

La final, o poveste pozitivă: Cum să ajungi de la o grădiniță de apartament la un proiect educațional de renume internațional. Cum poți construi o școală privată internațională în România? Povestea dezvoltării unei școli private după 1989 folosind un model occidental. #BST

Recomandare de lectură de vară: Pentru că tot se apropie Campionatul Mondial de Fotbal, Deutsche Welle prezintă o istorie ilustrată a Cupei Mondiale din 1930 până azi.