Ministrul Tudorel Toader susține că justiția scârţâie din toate încheieturile, astfel că menirea lui este să îndrepte lucrurile.

”În România justiţia scârţâie din toate încheieturile. Trebuie resetată, readusă pe făgaşul normal, în paramentri constituţionali”, susține ministrul Justiției, Tudorel Toader, justificându-și modificările propuse la legile justiției.

El mai susține că unele propuneri sunt inspirate din recomandările raportului MCV.

Nici familia nu este bine definită în Constituției și va fi modificată. Liderul Senatului a scăpat însă porumbelul, precizând motivul pentru care se va face referendumul. Nici vorbă de redefinirea familiei, ci de teama că o anumită minoritate sexuală ar putea avea aceleași drepturi cu majoritarea.

Chemat la raport în Parlament de către PNL, premierul Mihai Tudose a folosit prilejul pentru a se lăuda și pentru a critica fostul guvern. Totul presărat cu ironii.

Dacă pentru Tudose lucrurile sunt roz și economia duduie, firmele nu privesc cu ochi buni plata defalcată a TVA. Potrivit unui sondaj, 97,5% dintre companiile mici și mijlocii consideră că această modificare va avea efecte negative asupra activității firmei.

Nu doar ministrul Justiției vine cu inovări, ci și colegul de la Educație. Pentru a suplini lipsa manualelor pentru clasa a 5-a, Liviu Pop a inventat un compendiu pentru toate materiile, cu excepția sportului, pe care profesorii și elevii îl vor folosi în primele opt săptămâni. 

Nici starea școlilor nu este prea bună. Unele unități de învățământ își vor primi copiii fără a avea avizul sanitar, dar ministrul nu este îngrijorat. Se rezolvă în doi ani, după cum scrie în programul de guvernare al PSD. 

Pe plan extern, disputa dintre Coreea de Nord și SUA ajunge din nou la ONU, unde ambasadoarea americană a cerut ”cele mai puternice măsuri posibile” împotriva Phenianului.

Recomandarea de lectură a redacției: Un interviu Der Spiegel cu cancelarul Angela Merkel.