Dragnea se bate cu justiția, dar se bate și cu Tudorel Toader, Netanyahu câștigă din nou la alegerile generale din Israel, iar Brexitul devine din ce în ce mai enervant.

Pentru prima dată, Liviu Dragnea a spus că s-a cam săturat de Tudorel Toader și că se pare că PSD nu și-l mai asumă în funcția de ministru. Nici senatorii n-au decis nimic în privința lui la moțiunea simplă, pentru a doua oară aceștia neavând cvorum pentru a dezbate și vota actul. 

Pe de altă parte, Tudorel Toader face ce știe mai bine - trage de timp. După a ce a interveviat câteva ore candidații pentru funcția de procuror general, spre seară a anunțat că niciunul nu a trecut mai departe, astfel că procedura se reia de la zero.

Benjamin Netanyahu a câștigat din nou alegerile generale, ajungând astfel premierul cu cele mai multe mandate din istoria de 71 de ani a Statului Israel.

Liviu Dragnea continuă lupta prin care vrea să scape de problemele pe care le are în justiție, iar sesizarea făcută la Curtea Constituțională prin mâna supusului Iordache privind completurilor de 3 judecători a obținut o amânare. Unele voci spun că decizia judecătorilor CCR îi va fi favorabilă lui Dragnea, astfel că procesul privind angajările fictive, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, s-ar putea relua.

Brexitul le dă în continuare bătăi de cap liderilor europeni care s-au reunit la la Bruxelles pentru a decide dacă aprobă cererea premierului britanic privind o nouă extindere a acestuia. Ei au căzut de acord în cursul nopții de miercuri spre joi să amâne Brexitul pentru cel mai târziu la 31 octombrie 2019.

Un sat românesc ar trebui să fie un exemplu pentru restul țării în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. În Gâlgău, județul Sălaj, se derulează astfel de proiecte în valoare de 6.000.000 euro. În același sat, peste 100 de persoane, în special tinere, au participat la dezbaterea eduVOTE, desfășurată la finalul lunii martie.

Într-un interviu pentru EurActiv România, eurodeputatul Daniel Buda îi sfătuiește pe fermierii români să facă agricultură ecologică, să creeze forme asociative și să investească în consultanță. #AGRI

Recomandare de lectură: BBC - A fost prezentată prima imagine a unei găuri negre.